KYK Borcu En Kolay Nasıl Ödenir?

Ziraat mühendisliği bitirdim. 2009 da bitirdim. Şu zaman oldu atanamadım.

Alımlar çok az kardeşim, ben şuan Avrupa yada Amerika'dan bir kadın veya kız bulup bu ülkeden kaçma derdindeyim yoksa memur olamadıktan sonra hep düşük maaşa ve senenin 4 ayı sigortalı 8 ay sigortasız çalışmak zorunda kalacağız şuan olduğu gibi.

Ziraat mühendisliği bitirdim. 2009 da bitirdim. Şu zaman oldu atanamadım.

Haklısın son şansımız iddia. Hayatım da tek bir kez oynadım. Ve kazandım oran 1/25 idi. 2 TL verip 50 TL almıştım.

Hiç kazanamadım ama sınıfta ki arkadaşlarım daha geçen gün 1500 TL falan kazandılar. İyi para var aslında

Canını sıkma dediğim gibi en az 2 yılda bir seçim oluyor ve oy için borçlar ertelenip faizler siliniyor, yani işe girene kadar yada atanana kadar ödemezsen de bir şey olmaz, haciz gelmez. Süreci anlatayım, önce vergi dairesine devredilir borç, sana tebligat gelir şu sürede ödemezsen falan filan diye, sonra vergi dairesinin icra birimine intikal eder yine tebligat gelir 7 gün içinde öde falan diye, icra biriminde bu durumda sayısız dosya var, sana sıra gelene kadar ölme eşeğim yaz gelsin durumu olur. Zaten en geç her 2 yılda bir yapılandırma kanunu çıkıyor, taksitlendiriyorsun falan filan. Yani arkadaşım memur falan değilsen veya iyi bir işte çalışmıyorsan hayatta ödemeyi düşüneceğin son borç KYK kredisi olsun.

Valla öyle tebligat falan ile babamın canını hiç sıkmak istemem. Zaten aldığım para hep özel yurda gitti. Devlet yurdu yoktu Havza da o yüzden mecburi özele yazılmıştım. Pek bi hayrını göremedim açıkçası Ama yine de ödemek lazım. Kıyıda köşede borç içinde olmaz. Ben birine 10 lira borç yapınca bile içim rahat etmiyor ki bu büyük bir borç. Mecbur ödenecek. Yine de teşekkürler
Aceleci biriysen yazları çalışıp ödemeye çalışabilirsin. Yada ben mezun olup işe başlayınca öderim diyorsan oda olur.
Böbrek piyasasını bilmiyorum. Merakta etmiyorum açıkçası.
Aceleci demeyelim de aradan çıksa çok iyi olacak Yazın zaten çalışacağım okul bitiyor. Bu yaştan sonra evde oturmak olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…