KYK erkek yurtları nasıl?

XxxPhoenixxX

Picopat
Sorum başlıktaki gibi olacak: KYK erkek yurtları nasıl? Kız yurtlarında çoğunlukla kaos, kavga ile geçtiğini biliyorum ama erkek yurtlarıyla alakalı bir bilgim yok. Eğer bir sene daha sınava girmezsem büyük ihtimalle başka bir ilde KYK yurdunda kalacağım. Sıkıntı tipler oluyor mu (kavga vb.), yemekler nasıl oluyor vb. yaşadığınız deneyimleri anlatabilirseniz çok iyi olur.

Yaşadığın (Gideceğin) şehre göre değişir ama ses yalıtımı çok iyi değil ve bazı insanlar gerçekten deli gibi ses yapıyor gece 2-3'te bile ondan dolayı kavgalar arada çıkar hatta bazı kişiler mesela turizm'den tanıdık bi arkadaş saat sabah 3.30 almışlar koridorda top oynuyorlar öyle zamanında bi kavga çıktı yemekler tatsız tuzsuz pehriz yemekleri gibiler ama sağlıklı olduklarınıda pek düşünmüyorum her yemeğin içinde olması gereken olmaması gereken herşeyin içinde patates var. oda arkadaşların güzekle çok problem çıkmaz bizimkiler çok kafa dengi bi tane projektör aldık bi tane ocak bi tane ketıl Ocakta mısır patlatıyoruz bazen yemek yapıyoruz açıyoz projeksiyonu duvara yansıtıyoz akşamları aktivite oluyor ama tabi yasak böyle şeyler yakalanmaman lazım .ben bilerek oyuncu laptop'u aldım orda oyun oynuyorum kuruyom alet edevatı bide 200 gb hat aldım kendime aylık 530 liraya yapacak bişey olmayınca ona sarıyorum internet kafeler olmuş saate 40-60 lira zaten. Ha bide yurtta çok gereksiz boş zamanın olur ona göre git.

Nispeten az bi' paraya kalacak yer ve her gün 2 öğün (kahvaltı ve akşam yemeği) alıyorsunuz. Başınızı sokacak bi' yer olması dışında çok bi' olayı yok. "Ne kadar ekmek o kadar köfte", kısacası.

Yemekler genelde şöyle böyle, 1 gün iyiyse 2 gün eh işte veya tam tersi oluyor, illa eleştirilecek bi' tarafı oluyor. Ama kahvaltıyı ve akşam yemeğini yurttan, öğle yemeğini de dışarıdan veya fakülte yemekhanesinden halletme döngüsüyle aç kalmıyorsunuz en azından. Yurda yemek olarak ne soktuğunuza da karışmıyorlar.

Oda ve oda arkadaşı mevzusu tamamen şansa bağlı. Önceden kestirebileceğiniz bi' şey değil, kafa elemanlara denk gelebileceğiniz kadar "sıkıntılı" elemanlara denk gelmeyeceğinizin de garantisi yok.
3 kişilik odaya düşebilirseniz en iyisi sayılır, bir kişiyle anlaşamasanız bile diğeriyle anlaşabilirsiniz genelde. 4 kötünün iyisi; 5 ve sonrası için genelde "koğuş gibi" diyorlar, boşluk varsa daha iyi odalara geçmeye çalışılıyor, falan (en azından benim gördüğüm kadarıyla).

Wi-Fi'den, yani beleş internet kullanmaktan yana bi' umudunuz olmasın. Kotalı (32 GB) ve gün içinde sürünüyor, kullanma gafletine düşerseniz sizi de süründürüyor... Genelde gece yarısından sonra fiber performansı veriyor ama işte, kota olduktan sonra ve o saatten sonra ne yazar.

"İyi" bi' oda ve oda arkadaşlığı tutturabilirseniz genelde diğer şeyleri pek takmıyorsunuz. Bi' şekilde yuvarlanıp gidiliyor, yaşadığınız yeri dert edesiniz gelmiyor. En iyi durumda "idare eder" denebilecek bi' mevzu zaten KYK'lar.

Son düzenleme:
Tahmin ettigim gibi KYK erkek yurtlarınında pek iç açıcı tarafları varmış 4 Yıl boyunca gerikafalı insanlarla sürününce sonraki 5 yıl nasıl geçeceginin korkusu oluyor.

Açıkçası ben çok memnundum, aileden uzaklaşmak kendi kendine yaşamak bana çok iyi geliyordu. Oda arkadaşlarında güzel insanlar olunca mükemmel yer haline geliyor bir nevi. Tavsiye ediyorum, universite okuduğunuzu aslında hissediyorsunuz. Özellikle merak ettiğiniz bir kısım varsa yanıtlamak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…