KYK kredi ödemesi tekrar açılmıyor

Ashen One

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bundan 3 yıl önce başka bir üniversitedeyken KYK kredisi almaya başlamıştım. O üniversiteden kaydımı sildirip, başka bir bölümde okumak için tekrardan sınava girdim. Şu an da başka bir üniversitede 3. sınıfım.

Kredi ödemesini durdurmuştum ve tekrardan açtırmak istiyorum.
Bunun için de e-Devlet üzerinden başvurumu yaptım, ancak kredimin hem "normal öğrenim süremi aştığım" için (4 yıllık bir bölümde okuyorum ve 3. yılımdayım.) Ödemeye açılamayacağını, hem de ödeme açma işleminin yapıldığını yazan bir sonuç aldım.
İlk başta biraz şaşırdım ama sonuç olarak açıldığını görünce rahatladım. Bugün hesabıma paranın yatmış olması gerekiyordu ama yatmadı, yani açılmamış. Fotoğrafta üst tarafta gördüğünüz gibi yeniden başvurdum. Bu ödemeyi nasıl açtırabilirim? Bildiğim kadarıyla bunun için bir engel yok şu an.
Yardımcı olabilir misiniz?

"23. Normal öğrenim süresi içinde kredi almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?

Bakanlığımız e-Devlet hizmetleri GSB Talep / Dilekçe İşlemleri linkinden talep ve dilekçelerin iletilmesi halinde öğrencilerin YÖKSİS bilgileri web-servis üzerinden alınarak durumları mevzuat çerçevesinde değerlendirilecek, haklarında gerekli işlem yapılacaktır."

Normal öğrenim süresi içinde olmadığın için tekrardan kredi alabileceğini sanmıyorum. Gene de bahsedilen gsp talep üzerinden işlem yapmayı deneyebilirsin.

Şimdi fark ettim ben fotoğrafı atmayı unutmuşum. Buyurun gelen sonuç böyle.

Dosya Ekleri

• 222222222222222222222222.JPG
    222222222222222222222222.JPG
    69,1 KB · Görüntüleme: 243
Şimdi fark ettim ben fotoğrafı atmayı unutmuşum. Buyurun gelen sonuç böyle.
Hocam %95 gibi bir ihtimalle tekrar alabileceğinizi düşünmüyorum, %95 diyorum çünkü tam olarak sizin durumunuzla ilgili bir bilgi verilmemiş ancak diğer maddelerden olmayacağını çıkarabiliyorum. Şimdi, normal öğrenim sürenizde 2. sınıfta krediyi iptal edip bir sınıf atladıktan sonra 4. sınıfta tekrar almak isteseniz bunun bir oluru var. Attığım madde bunu kapsıyor zaten. Ama normal öğrenim süresindeyken kaydınızı sildirip başka bir üniversiteden 3 yıl devam etmişsiniz, en son kyk alalı 3 yıl geçmiş. Şimdi son senende kalan 1 yıllık hakkınızı almak istiyorsunuz ama normal öğrenim sürecinin içinde değilsiniz artık. Gene de arayarak sorarsanız daha doğru olur.

Hocam %95 gibi bir ihtimalle tekrar alabileceğinizi düşünmüyorum, %95 diyorum çünkü tam olarak sizin durumunuzla ilgili bir bilgi verilmemiş ancak diğer maddelerden olmayacağını çıkarabiliyorum. Şimdi, normal öğrenim sürenizde 2. sınıfta krediyi iptal edip bir sınıf atladıktan sonra 4. sınıfta tekrar almak isteseniz bunun bir oluru var. Attığım madde bunu kapsıyor zaten. Ama normal öğrenim süresindeyken kaydınızı sildirip başka bir üniversiteden 3 yıl devam etmişsiniz, en son kyk alalı 3 yıl geçmiş. Şimdi son senende kalan 1 yıllık hakkınızı almak istiyorsunuz ama normal öğrenim sürecinin içinde değilsiniz artık. Gene de arayarak sorarsanız daha doğru olur.
Teşekkür ederim arayıp gerçekten sebebini öğrenmek istiyorum, çünkü ailemin gönderdiği para yetmiyor ve çok fazla şeye ihtiyacım var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı