KYK kredisi alınır mı?

TRamoG

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bu KYK burs başvurusunda bulundum fakat kredi çıktı ve bugün taahhüt için son gün bu kredi nasıl oluyor acaba net bilen birisi basit bir şekilde söyleyebilir mi? Mesela ne kadar geri ödüyoruz veya faiz oluyor mu? Ne kadar sürede ödememiz lazım? Almak mantıklı mı değer mi?

Alınır. Sonuçta geri dönülemeyecek bir durumun içindeyiz mezun olduğun vakit 1 kilo kuruyemiş maliyetine denk gelebilir.

Ama ona göre yani o zamanki enflasyona göre zam geliyormuş ona galiba.

Mezun olduğun süreden 2 yıl sonra taahhütnamede imzaladığın miktar kadar ödeme yapıyorsun. Ödemeyi yapılandırma imkanının olduğunu anımsıyorum ancak yapılandırma sonrasında ya da geç geri ödeme sonrasında belirlenen oranda faizin eklendiğini hatırlıyorum. (Kesin değildir araştırılması gerekir.)

Alıp almama konusuna gelecek olursak planladığın akademik kariyer, iş kariyeri, sosyal yaşam standartları ve ailenin maddi durumu çerçevesinde karar almanın daha mantıklı olacağı yönündeyim.

Ama ona göre yani o zamanki enflasyona göre zam geliyormuş ona galiba.

Ben aldım, 2018-2023, en son KYK kredilerindeki faiz oranı kalkmıştı, yani aldığın parayı yani sadece anaparayı ödüyorsun. 2024'te her herhangi bir değişim oldu mu bilmiyorum.

Direkt kendi e-devletimden çektim en kesin cevap olur muhtemelen.
351 sayılı kanunun 16. ve 17. maddesindeki değişiklikler ile genel müdürlüğümüzden almış olduğunuz kredi borcunuzun 09.11.2022 tarihi itibarıyla ödemesi henüz yapılmamış olan taksitlerin tefe miktarları silinmiştir (kredi olarak verilen miktar kadar geri ödeme yapılacaktır). Aşağıda belirtilen aylarda son iş günü mesai saati bitimine kadar T.C. kimlik numaranız ile https://kygm.gsb.gov.tr adresindeki “Kredi Borcu Ödeme” sayfası üzerinden, T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden veya internet bankacılığından ödeyebilirsiniz. Borcunuzu aksatmanız ve/veya ödememeniz halinde, ödenmeyen her taksit için gecikme zammı ilave edilecektir. Son taksit ödeme süresi sonunda ödenmemiş taksitleriniz “6183 sayılı amme alacaklar tahsil usulü hakkında kanun” hükümlerine göre vergi daireleri aracılığı ile tahsil edilmesi için gelir idaresi başkanlığına bildirilecektir.

O zaman 2 sene bittiğinde erteleme yapmadan direkt taksitli bir şekilde ödersek aynı aldığımız fiyatı ödüyoruz değil mi ve aslında maddi durum olarak sıkıntıda değilim hatta ailem kredi almama mı istiyor ama işte yine de ek gelir sayılır.

Bazen af geliyormuş galiba acaba sana af gelmiş olabilir mi tefe miktarı silinmiştir dediği için.

"Kredi ve/veya katkı kredisi alan borçlular, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesi”nde borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar sürede aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedirler. Borçlular e-Devlet üzerinden Bakanlık linkine ulaşarak borç durumlarını sorgulayabilirler."

Af ile alakası değil 2 yıl kadar önce bu konu mecliste konuşuldu ve KYK faizleri kaldırıldı diye biliyorum. Hatta Erdoğan açıklamıştı. O zamandan beri faiz yok.

Af ile alakası değil 2 yıl kadar önce bu konu mecliste konuşuldu ve KYK faizleri kaldırıldı diye biliyorum. Hatta Erdoğan açıklamıştı. O zamandan beri faiz yok.
Sorması ayıp tahsiliniz ve bölümünüz nedir üstadım? Meslektaş havası aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…