KYK kredisi veya bursu alınır mı?

YukiBurka

Hectopat
KYK kredisi ve bursu alınır mı? Durumum kötü değil. Alacağım parayı hobilerime falan harcayacağım. Siz alır mıydınız, almaz mıydınız bu durumda fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burs bedava para her türlü alınmalı. Krediyi ise almanızı öneririm yine bir seçim olur o olur bu olur faizler silinir. Ben 2016-2020 arasında aldım o para ile her gün dışarıdan yemek yiyordum, geziyordum, köpek gibi içiyordum. Şimdi 20k ödemem var 1 aylık maaşımla bütün borcumu ödeyebiliyorum.

Ben kredi alıyorum faizsiz olduğu için. Örneğin gidip altına yatırsan tüm parayı ilerde krediyi öder üstüne kalan para senin olur. Başka bir seçenek ise kredi enflasyonda ezileceği için çar çur etsen bile ilerde tek maaşınla bile tüm parayı ödersin belki. O yüzden almak çok mantıklı şuan.

Alınır ilerideki seçimlerde faiz indirimi ve enflasyon sebebli asgari ücreti artışı ile 4 yıl sonunda üniversiteyi bitirince asgari ücretin 4 yıl sonra 25 bin bile olsa 2 ayda öder geçersin tabii 25k ya o zaman sakız bile alınmaz.

Her türlü alınır. Zaten enflasyon o kadar yüksek ki kredi bile çıksa enflasyona yenik düşüyor . Ben 2019'da 23K için imaz atmıştım zamlar ile 33K falan oldu yanlış hatırlamıyorsam ben ödemeye başlayana kadar asgari ücret 20k olur herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…