KYK kredisinden harçlık avans çekmek mümkün mü?

altaybond40

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar ilk kez KYK kredisi alıcam ve heralde haftaya ayın 28inde yatacakmış e-devletimde öyle yazıyor. Haftaya veya Aralığın sonunda ben bu toplu krediyi aldıktan sonra, sonraki ayın kredisinden harçlık avans çekebilir miyim yoksa beklemem falan gerekiyor mu?

Son düzenleme:
Kredi kartında limit tanımlı olacak o kadar limiti ya avans çekip harcarsın ya da kredi kartından harcama yaparsın. Sonraki aylarda da onu ödersin ama gerçekten dikkat et ilk başta iyi gelse de sonrasında ödeme yapmak can alıcı.

Krediyi alınca kredi kartı limiti otomatik açılıyor mu? Ben harçlık avansı kredi kartından çekşyorum o çektiğim miktarda kredinin yatma gününde otomatik krediden düşüyor öyle mi?

Harçlık avansını nakit olarak çekemezsin ama kartından harcama yapabilirsin. Gelecek ay avansın krediden düşürülür ve hesabına kalan para yatar. Bir kartta hem kredi hem banka özelliği olduğu için eğer açıksa, temassız ödeme yaparken genelde kredi(kredi kartı) kısmından harcama yapar.

Kredi kartını nakit mi çekmek istiyorsunuz? Para kredi kartı limitine mi işliyordu?

Krediyi alınca kredi kartı limiti otomatik açılıyor mu? Ben harçlık avansı kredi kartından çekşyorum o çektiğim miktarda kredinin yatma gününde otomatik krediden düşüyor öyle mi?
Hayır. Kyk kredisi aldığında kredi kartı aktif olmuyor. Sana bankkart combo verecekler. Verdikleri combo kartta, hem banka kartı, hem kredi kartı özelliği var ama varsayılan olarak kredi kartı özelliği kapalı.

Para hesabına yatıyor, karta değil. Banka kartıyla kullanıyorsun normal şartlarda parayı, istersen nakit avansla falan uğraşmadan direkt nakit olarak da çekersin.

Yada banka kartı yerine kredi kartını açtırıp, paraya dokunmazsın, kredi kartından harcama yapar, hesap kesim sonrası ekstre geldiğinde, daha önce yatmış olan parayla ekstreyi öder devam edersin. Nakit avans ise kredi kartı limitinden harcar ve ekstra komisyon alır. Zaten aynı parayı çekmek için neden kredi kartına bir daha ekstra ücret ödeyesin?

Geldiğinde otomatik açık olmayacak, sen istersen açacaksın. Kredi Kartı limiti eskiden 500 TL'ydi, sonradan ne oldu bilmiyorum ama kredi kartından 100 TL harcadın diyelim diğer ay eğer sen banka kartından ya da ATM'den ödemezsen otomatik olarak banka hesabından o tutarı çekecektir. Avans konusunda "Nakit Avans" seçeneği mevcut.

Oradan kredi kartı bilgilerini girip banka hesabına kredi kartından para çekebilir onu da ATM'den nakit olarak alabilirsin. (Çekilen para kredi kartı limitinden değil avans limitinden eksilecek, geri ödediğinde tekrar limitin eski haline gelecektir.)

Diğer ay çektiğin tutar otomatik olarak kredi kartı borcu olarak banka hesabından alır ya da KYK yatan paradan eksilir.

Yeni verilenlerde ekstra para alınıyor mu bilmiyorum ama ben çektiğimde 1 TL çekiyorsam 1 TL olarak ödüyorum. Herhangi bir ekstra para istemiyor.
Edit: Kontrol ettim, 3000 TL de 1 TL kesmiş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…