KYK kredisini iptal ettikten sonra ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Prism
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 3.966
Makaleler
1
Bu sene üniversitedeki ilk senem, bugün aldığım KYK kredisini iptal ettim, e-Devlet'ten borcumu öğrenmek istediğimde borcumuz hesaplanmakta yazıyor. Yapmam gereken başka bir şey var mıdır? Ne zaman borç hesaplanır? Ayrıca istediğim zaman tekrardan krediyi alma imkanım var mıdır?

Kredi borcunuzu, devam ettiğiniz öğretim kurumunun süresinin bitiminden iki yıl sonra ödeyebilirsiniz. KYK öğrenim kredisi alan öğrenci, krediyi iptal ettikten sonra ise yeniden kredi almak isterse Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorunadır.

Kredi borcunuzu, devam ettiğiniz öğretim kurumunun süresinin bitiminden iki yıl sonra ödeyebilirsiniz. KYK öğrenim kredisi alan öğrenci, krediyi iptal ettikten sonra ise yeniden kredi almak isterse Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorunadır.
Mezun olmamı beklersem bu süre içinde faiz işler mi?

Aldığınız kadarını ödüyorsunuz hocam fakat faiziyle birlikte.
Hocam o kadarını biliyorum fakat şunu öğrenmek istiyorum. Şimdi mesela şu anda dilekçe gönderip borcumu hesaplattırdım diyelim. Böyle olursa borcuma faiz gelemez mezun olana dek galiba, ödeme planı oluşur. Fakat borcumu hesaplattırmadım mezun olmayı bekledim diyelim. Mezun olana kadar ÜFE artmayacak mı? Bu süre içinde ÜFE arttığı için benim borcuma artı faiz eklenecek mi? Yoksa kredi almayı iptal ettiğim için faiz eklenmeyecek mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı