KYK yurduna ve şehre alışılamadığında ne yapılmalı?

craxkraker

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, üniversite 1. sınıfım. Sinop'tan İzmir'e üniversite okumaya geldim ve KYK'da kalıyorum. Oda 4 kişilik ve koğuş gibi 1+0, tuvalet ve banyo ortak katta, aynı zamanda aşırı pis. Yerler çamurlu, duşakabinin içi desen aşırı kirli. Kalınacak gibi değil yani. Oda arkadaşlarım ne iyi ne kötü diyebilirim, pek konuşmuyoruz. Şehre ise hiç alışamadım, çok büyük ve karmaşık geliyor. Buralarda tanıdığım hiç kimse de yok, aşırı stresli hissediyorum kendimi. Aynı zamanda ailemi ve evimdeki o rahatlığı özlüyorum. Geleli 2 gün oldu, geceleri uyuyamıyorum. Başta bilerek aile evinden uzak yazmıştım, biraz kafa dinlerim diye ama şimdi keşke elim kırılsaydı da yazmasaydım diyorum. Bilmediğim şehirde zorlanacağımı biliyordum ve KYK'den de çok bir beklentim yoktu ancak bu kadar da zorlanacağımı hiç düşünmemiştim. Bana bir fikir verin, sizce ne yapmalıyım?

KYK konusu ayrı bir durum, temizlik konusunda bir ara KYK müdürlüğüne iletmeni tavsiye ederim. Ama şehire alışamama durumu tamamen geçici, için rahat olsun o konuda. Daha geleli 2 günün olmuş, en az bi 1-2 ay geçince olduğun yerden çok daha keyif almaya başlarsın.

Üniversiteye geldiğiniz için yurtta çok vakit harcamanıza gerek yok ve sadece uyumak için gidebilirsiniz ama sağlık sorunu olacak kadar temizlik sorunu varsa şikayet etmelisiniz. Ders çalışmak için uygun bir kütüphane veya kafe bulabilirsiniz. Kalan zamanlarınızı da arkadaşlarınızla geçirebilirsiniz. Maddi durumunuz izin veriyorsa bir arkadaşınızla ortak eve çıkabilirsiniz.

Farklı bir yurt bulunuyorsa nakil düşünebilirsiniz, yurt görevlileri ve yurt memurları ile bu konuyu konuşabilirsiniz. Zamanla alışırsınız diye düşünüyorum çevreye, biraz daha rahat hissetmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…