Çözüldü KYK yurdundaki GSB Wi-Fi'a bağlanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

leonada

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, üniversite 3. sınıfım. Normalde GSB interneti zaten kötü üstüne bir de bu sene hiç girilmiyor. Yani GSB internet erişimi için site adresini yazıyorum sürekli DNS bulması çok uzun sürdü ya da bağlantı koptu gibi hata sayfaları çıkıyor karşıma. Edge'den bağlanıyorum. VPN açık değil, Windows DNS ayarları otomatikte, Wi-Fi ağ ayarlarını sıfırladım, inprivate sekmesinde denedim farklı adresler denedim ama nafile. Öneriniz var mı?

Çözüm
Bilgi işlemle konuşun Ethernet sistemini aktif hale getirsin.

Sanmıyorum hocam uğraşacaklarını.

Çözümünü buldum. KYK'nin GSB internetine telefondan oturum açıp girip daha sonra telefonu USB kabloyla bilgisayara bağladım çözüldü. Bir de ayarlardan açık değilse USB ile internet paylaşımı(Tethering) ayarını açılmalı.

Sanmıyorum hocam uğraşacaklarını.

Çözümünü buldum. KYK'nin GSB internetine telefondan oturum açıp girip daha sonra telefonu USB kabloyla bilgisayara bağladım çözüldü. Bir de ayarlardan açık değilse USB ile internet paylaşımı(Tethering) ayarını açılmalı.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba. Çözülmesine çok sevindim.

USB Tethering yerine aynı işlemi telefondan yaptığınız işlemi bilgisayardan yapmayı dener misiniz?

@leonada

Merhaba. Çözülmesine çok sevindim.

USB Tethering yerine aynı işlemi telefondan yaptığınız işlemi bilgisayardan yapmayı dener misiniz?

@leonada

Hocam onu deneyemiyorum. Çünkü bilgisayardan hiçbir şekilde GSB'nin internette oturum açma sitesine girmiyor. Microsoft Edge kullanıyorum ben tarayıcı olarak acaba ondan mı diyeceğim ama ne alaka? Gemini'ye sordum önceden önerdiği yöntemler bilgisayarın ağ kısmından DNS ayarını otomatik yapmak(zaten otomatikte),VPN varsa kapatmak(VPN yok),GoodbyeDPI gibi araçları kapatmak(splitwire turkey var o da açık değil),Edge gizli sekmede girmeye çalışmak(denedim olmadı),farklı adresler denemek(HTTPS yerine HTTPS vb o da olmadı).aklıma sonradan acaba Wi-Fi'a telefondan oturum açıp girip sonra mobil erişim noktasını mı açsam diye bir soru geldi onu sordum. Gemini o büyük ihtimal olmaz ama deneyebilirsin dedi ayrıca büyük ihtimal çalışır diye farklı bir yöntem önerdi. O önerdiği yöntemde çözüm yöntemi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…