L50-C-17K hasarlı makine nasıl tamir edilir?

• Konuyu başlatan AAT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 341

AAT

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Satellite L50-C-17K bir bilgisayar mevcut. Tam ekran kartı ve işlemci arasında güç ile alakalı olabileceğini düşündüğüm bazı MOSFET, Diyot ve diğer smd yüzey monte elemanları var. Bunlara yakın olacak şekilde daha çok GPU'ya yakın olduğunu düşündüğüm yerde batarya takılıyken gelen tiz bir ses yoğunlaşıyor. Makinanın ses çipi GPU'nun soldaki küçük kısmında kalıyor. Ses çipine kontak yapılmış ince bir tel ile ama bunun arıza yaşandıktan bilgisayarcı tarafından yapıldığı söylenebilir. Kamera konnektörü kartın en sağında ve herhangi bir şekilde ses ve GPU ile alakası olması zor gibi.
Ürünün harici GPU'su, ses donanımı ve kamerası algılanmıyor.
Böylesi bir durumda tiz sesin güç elemanlarına yakın yerde GPU'nun dibinden geldiği düşünecek olursak, buradaki arıza ne olabilir? Keşke daha fazla bilgi yazabilseydim ama makine benim olmadığından ve ekipman yetersizliğinden zaman ile imkân bulamadım. En boş ve hoş olduğunu düşündüğünüz fikirlerinize açığım. Durum hakkındaki görüşleriniz için teşekkürler.
Ayrıca sorunun çözülebilirliği adına Toshiba(yeni haliyle dynabook) Satellite L50 serisinden benzeri sorun yaşamış biri varsa yazması çözüm arayanlara yardımcı olması açısından güzel olur.

Dosya Ekleri

• 20230430_171154.jpg
    20230430_171154.jpg
    53,3 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı