Lag neden olur?

Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
5.701
Makaleler
12
Çözümler
44
Neden internet erişiminde sıkıntılar olabilir? Ben bu sorunun kaynağına, köküne kadar inmek istiyorum. Bir bilim insanı gibi araştırmayı severim. Bugün de yaşadığım bir sorun bu. İnternet hızları normal, ping yok, makine kaynak tüketimleri normal fakat 65 ms olan pingim bir anda 1000 ms civarına çıktı. Parsec kullanıyorum bu arada. RDP üzerinde de lag keşfettim. Neden internet hızı normalken, kaynak tüketimleri düşükken lag girebilir? Sorunun kaynağını çözmek için başka hangi kısımları araştırmam gerekir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lag dediğin olay temelde senin yaptığın hareketlerin sunucuya gitmemesi veya çok geç gidip dönmesinden kaynaklanıyor. Sunucu yoğunluğu, bant genişliğinin yeterli olmaması gibi nedenlerden dolayı olabiliyor. Derin bilgiye bende sahip değilim.
 
Çok fazla sebebi olabilir. ADSL kullanıyorsanız, modemi günde bir kez reboot etmek işe yarar. Ben markadan bağımsız olarak bunu tecrübe ettim. Aynı hat üstünden internete çıkan cihazların herhangi birinde internet kullanıldığında, pinginiz yükselir. Ortak kullanılıyor. Türkiye'deki altyapı sıkıntılı olduğu için, gündüz, akşam ve gece ping'leri dahi farklı oluyor. O da abonelerin ortak kullanımı. Yetmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı