Lamba anahtarında nötr var mı yok mu nasıl anlaşılır?

thebiscuit

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba akıllı lamba anahtarı almayı planlıyorum fakat şu anki normal anahtarıma nötr çekili mi anlayamadım 3 tane kablo var.
Eğer çekilmediyse beni çok uğraştıracak çünkü en yakın buat kapağı diğer duvarda. Çaprazında kalıyor nasıl çekmiş anlamadım borudan göndermiş herhalde benim onu yapmam biraz zor direk kabloyu sarkıtarak.

IMG_9457.jpeg

IMG_9456.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Nötr çekili değil. Siyah kablo faz diğer ikisi devre kabloları.

Devre kabloları derken hocam? Anahtarlar 2 kablo ile çalışmıyor mu normalde sadece fazdan geçen elektriği kontrol etmek üzere anahtar açıldığında kablolar arası bağlantı kopuyor ve elektrik kesiliyor mantığı değil mi?

Devre kabloları derken hocam? Anahtarlar 2 kablo ile çalışmıyor mu normalde sadece fazdan geçen elektriği kontrol etmek üzere anahtar açıldığında kablolar arası bağlantı kopuyor ve elektrik kesiliyor mantığı değil mi?

Evet öyle. Sizinki anahtar değil sanırım komütatör.

Evet öyle. Sizinki anahtar değil sanırım komütatör.

Söylemeyi unutmuşum anahtarda tek tuş var ve iki lambayı açıp kapatıyor ve baş ucumdaki anahtardanda bu lambaları kapatıp açabiliyorum yani lambalar için iki ayrı yerde tuş var sadece birini akıllandırmak istiyorum nasıl yapacağım? Buattan illa nötr mü çekmem lazım eğer çekeceksem yan duvarda yani çaprazında kalıyor anahtarın, kabloyu borudan soksam direk gitmez herhalde.

O zaman sizinki anahtar da değil komütatör de değil. Sizinki vaviyen anahtar. Bu sistemi yapmak için nötr çekmek zorundasınız anahtarın oradan değil de buattan gönderirseniz ve kablonun ucuna sabun sürerseniz daha kolay gider.

Evet vaviyan anahtar, resimdeki gibi sadece buat kapakları sağdaki duvarda var ve boruyla oradan gidiyor umarım ek aparata gerek kalmadan nötr çekerim kıvrıldığı için zor olacak gibi... 2.5mm2 kablo yeterli mi yoksa güvenlik açısından daha yüksek alayım mı daha almadım evde yok. Alttaki gibi bir klemens alsam iş görür herhalde 3 portunuda doldurma zorunluluğu yok sanırım.

1721172628771.png

Untitled-2.png

Galiba buattan kablo atarsam cok zor olacak anahtardan buraya doğru çekmem lazım, çok kötü işçilik yapmışlar karmakarışık içi Allah bilir hangisi nötr 😃
IMG_9461.jpeg
IMG_9459.jpeg

Evet vaviyan anahtar, resimdeki gibi sadece buat kapakları sağdaki duvarda var ve boruyla oradan gidiyor umarım ek aparata gerek kalmadan nötr çekerim kıvrıldığı için zor olacak gibi... 2.5mm2 kablo yeterli mi yoksa güvenlik açısından daha yüksek alayım mı daha almadım evde yok. Alttaki gibi bir klemens alsam iş görür herhalde 3 portunuda doldurma zorunluluğu yok sanırım.

Eki Görüntüle 2255130

Eki Görüntüle 2255129

Galiba buattan kablo atarsam cok zor olacak anahtardan buraya doğru çekmem lazım, çok kötü işçilik yapmışlar karmakarışık içi Allah bilir hangisi nötr 😃Eki Görüntüle 2255131Eki Görüntüle 2255132

1.5mm kablo yeter:). 2.5mm2 kablolar prizlerde kullanılıyor. 1.5mm2 lamba hatlarında kullanılır gerek yok yani 2.5'luk kabloya. Attığınız wago klemens işinizi görür 3 portunuda doldurmak zorunda değilsiniz tabii.

1.5mm kablo yeter:). 2.5mm2 kablolar prizlerde kullanılıyor. 1.5mm2 lamba hatlarında kullanılır gerek yok yani 2.5'luk kabloya. Attığınız wago klemens işinizi görür 3 portunuda doldurmak zorunda değilsiniz tabii.

Çok teşekkürler bir şey daha soracağım hani bu 3 kablo var ya 2 tanede lamba var tek tuştan kontrollü bu kabloların biri l in diğer ikisi l out oluyor sanırsam bu iki kablo iki ayrı lambaya mı gidiyor yoksa iki lamba için tek kablo kullanılıp bir kabloda diğer anahtara mı gidiyor vavien için?

Merhaba bende mutfak anahtarlarımı akıllandırmak istiyorum,sizin alacağınız anahtar nedir?Biraz konu dışı kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı