Çözüldü LAN çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mavihavlu

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda tüm driverlar güncel olmasına rağmen Ethernet kablosuyla bağlantı kuramıyorum harici Wi-Fi kullanıyorum.
Kabloyu denedim laptopta onda sorunsuz çalışıyor ama PC de çalışmıyor modemde veya kabloda herhangi bir sorun yok.

Bilgisayarımda tüm driverlar güncel olmasına rağmen Ethernet kablosuyla bağlantı kuramıyorum harici Wi-Fi kullanıyorum.
Kabloyu denedim laptopta onda sorunsuz çalışıyor ama PC de çalışmıyor modemde veya kabloda herhangi bir sorun yok.
Hocam çalışmıyor da niye kızıyorsunuz ki?
Şakayı bırakacak olursak anakartında LAN ayarı var ise oraya git ve bak. Ayrıca yapay zekaya da sorabilirsin.

1. Aygıt Yöneticisi'ni açıp ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

2. Ethernet kablosunu bilgisayarınıza takınca portun ışıkları ve modemdeki lan ışığı yanıyor mu?

3. anakart modeliniz ve işletim sisteminiz nedir?

Modemdeki ışık yanıyor, port ışığı yanıyor.(turuncu)
Anakart Gigabyte B650M S2H ve Windows 11 kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• aa.png
    aa.png
    47,3 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çalışmıyor da niye kızıyorsunuz ki?
Şakayı bırakacak olursak anakartında lan ayarı var ise oraya git ve bak. Ayrıca yapay zekaya da sorabilirsin.

Anakart lan ayarı derken hocam, ona nasıl bakacağım? Anakart Gigabyte B650M S2H.

Bu Driver'ı yüklemeyi deneyebilir misiniz?

Hatta önce Aygıt Yöneticisi'nden Realtek PCI-e GBE olana sağ tıklayıp kaldır deyip sürücüyü Şili de seçin. Sonra restart atıp bunu yükleyin.

Hocam dediğinizi yapmak üzereydim ama silmek işe yaradı ama şöyle bir şey var vaktiniz varsa tartışabiliriz.

Ben bu adımları zaten yapmıştım Windows 10 Pro kullanıyordum, sonra arkadaşım belki yazılımsal bir şey vardır dedi ve bu konuyu açtıktan 2 dk sonra Windows 11 yüklemeye başladım. Şimdi dediğiniz gibi Aygıt Yöneticisi'nden sildim ve restart attım şu an gayet iyi çalışıyor. sorunun kaynağı Windows 10 Pro olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam dediğinizi yapmak üzereydim ama silmek işe yaradı ama şöyle bir şey var vaktiniz varsa tartışabiliriz.
Ben bu adımları zaten yapmıştım win10 pro kullanıyordum sonra arkadaşım belki yazılımsal bir şey vardır dedi ve bu konuyu açtıktan 2 dk sonra win11 yüklemeye başladım şimdi dediğiniz gibi aygıt yöneticisinden sildim ve restart attım şuan gayet iyi çalışıyor sorunun kaynağı win10 pro olabilir mi ?
Sorunun kaynağı Windows sürümünüz değil ama muhtemelen Windows Update. Bazen yanlış driver yükleyebiliyor. Eski bilgisayarımda ara ara güncelleme ile ses driverını bozuyordu ben de doğrusunu elle yüklüyordum. Şu andaki cihazımda da Touchpad sürücüsünü Windows Update ile güncellersem fare uçmaya başlıyor hızı düşürsem bile düzelmiyor mesela. O yüzden eski driverını kullanıyorum.

Mesajımı çözüm olarak işaretleyebilirseniz de sevinirim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı