Evet. Kasanın eksikleri var. Özellikle kablo kısmında. Lancool 215 modeline (alt modeli) kutu ARGB kontrolcü koyup üst model Lancool II Mesh'e daisy chain koyuyorsun. Komik yani. Fan çoklayıcı çıkmaması daha da komik. 3 SYS_FAN portu zorunluluğu ne demek ya? İçine fan çoklayıcı koymak bu kadar zor mu? Type-C opsiyonel olarak alıyorsun, deliği var ama soket yok.Bu seviye bir kasada cidden facia. Bilseydim eski kasamdan gecmezdim gercekten. Arkadas premium seviye kasa yapmissin 3$ lik bir fan hub koyamamissin ne denir artik bilemiyorum...
Edit:
@BerkayZ87
Kasa termal olarak da facia. O kadar hayal kırıklığına uğradım ki anlatamam...
Maxima V20 yi sökerken 10dk lık furmark + cinebench testi aldım saat 21:00 civarıydı ve oda sıcaklığı termostat da 26 derece gözüküyordu. GPU maks 77, CPU ise 70 derece. Kasa fan hızları düşükte (bir üst modu da var ona almadım 2-3 derece daha iyi sonuç veriyor o)
Şuan oda sıcaklığı 24 derece yani 2 derece hava daha serin fakat GPU maks 77, CPU ise 68 derece üstelik kasanın fan sesinden dayanamadım 10 dk dolmadan testleri kapattım...
Koskoca lancool 2 mesh, maxima V20 kadar termal başarım sağlayamadığı gibi bir de üstüne fanları daha sesli çalışıyor.
Lancool 2 mesh maceram 2-3 saat sürdü, üzülerek maxima V20 kasama geri dönüyorum...
Valla ben soktum kasayi direk maxima v20 ye geri donuyorumEvet. Kasanın eksikleri var. Özellikle kablo kısmında. Lancool 215 modeline (alt modeli) kutu ARGB kontrolcü koyup üst model Lancool II Mesh'e daisy chain koyuyorsun. Komik yani. Fan çoklayıcı çıkmaması daha da komik. 3 SYS_FAN portu zorunluluğu ne demek ya? İçine fan çoklayıcı koymak bu kadar zor mu? Type-C opsiyonel olarak alıyorsun, deliği var ama soket yok.Hava akış kısmını bilmiyorum ben sorun yaşamıyorum ama bu kasaya 1200-1300 verilmez. Maksimum 1000 TL'lik bir ürün o da kalitesinden dolayı. 1200 TL'ye çıkınca Phanteks P500A Eclipse gibi taş kasalar var. Lian Li pek becerememiş bu standart mesh kasa işini. O11 Dynamic gibi modellerdeki başarısını bu mesh modeller bence bi' tık lekeledi.
Maxima V12 = Lancool 215 şeklinde düşünürsek Lancool II Mesh'in hava akışı yönünde bir problemi yok. Gamers Nexus testlerinin de sahte olmadığını düşünüyorum, oldukça bilgili ve değerli bir kanal. Kasalar arasındaki en büyük fark bizimkilerin ARGB model, onun incelediğinin Performance modeli olması. Performance modelindeki fanlar daha güçlü olduğu için hava akışına etkisi vardır illa ki. 800 lirayı sonuna kadar hak eder. 1000 liraya kadar sıkıntı yok. 1000'den sonra alınmaz. Pure Base 500DX ve 4000D AirFlow gibi kasalardan daha iyi bu. Onların 900 TL olduğu yerde Lancool II Mesh'in 800 lira olması bedava.Valla ben soktum kasayi direk maxima v20 ye geri donuyorum800 e almistim 15 gunluk iade suresi bitmeden satilirsa satilir, satilmazsa iade edicem 800 lirayi bile hak etmiyor maalesef.
Malzeme kalitesi güzel, fan shroud ve menteşeli cam kapak tasarımı mükemmel, kablo saklamak için kapakların biraz eksileri olsa da çok iyi düşünülmüş yani tasarım ve işlevsellik olarak çok iyi bir kasa ama iş en can alıcı nokta yani fanlara gelince rezalet ötesi. Egzoz fan da takınca ekstradan 4 fan girişi demek peki ben o fan girişlerini kasanın görselliğini bozacak şekilde anakartın sağına soluna takmak zorunda mıyım? üstelik kabloları sleeve bile değil düz 10 liralık fan kablosu.Maxima V12 = Lancool 215 şeklinde düşünürsek Lancool II Mesh'in hava akışı yönünde bir problemi yok. Gamers Nexus testlerinin de sahte olmadığını düşünüyorum, oldukça bilgili ve değerli bir kanal. Kasalar arasındaki en büyük fark bizimkilerin ARGB model, onun incelediğinin Performance modeli olması. Performance modelindeki fanlar daha güçlü olduğu için hava akışına etkisi vardır illa ki. 800 lirayı sonuna kadar hak eder. 1000 liraya kadar sıkıntı yok. 1000'den sonra alınmaz. Pure Base 500DX ve 4000D AirFlow gibi kasalardan daha iyi bu. Onların 900 TL olduğu yerde Lancool II Mesh'in 800 lira olması bedava.
Eki Görüntüle 1031805
49 CFM 1300 RPM için 25 dBA bence de sesli. 40 liraya aldığım 46 CFM 1200 RPM Rampage 4C-120S fanım bile 20.9 dBA.Malzeme kalitesi güzel, fan shroud ve menteşeli cam kapak tasarımı mükemmel, kablo saklamak için kapakların biraz eksileri olsa da çok iyi düşünülmüş yani tasarım ve işlevsellik olarak çok iyi bir kasa ama iş en can alıcı nokta yani fanlara gelince rezalet ötesi. Egzoz fan da takınca ekstradan 4 fan girişi demek peki ben o fan girişlerini kasanın görselliğini bozacak şekilde anakartın sağına soluna takmak zorunda mıyım? üstelik kabloları sleeve bile değil düz 10 liralık fan kablosu.
Bu fiyata satılan bir kasada en azından üzerinde gelen dahili fanları kontrol etmek için bir fan kontrolcü olmak zorunda hatta fanları da sesli çalışıyor diyebilirim.
Yurtdışında ki tüm büyük sitelerin performance modelini incelemesi boşuna değil bence.
O fanlar 1200rpm de 46cfm verebiliyor mu cidden ya eğer reel testlerde o cfm yi verip üstüne 20.9 db gürültü seviyesi varsa muazzam fanlarmış. Pure Wings 2 120mm PWM ile aşağı yukarı aynı değerler ama dediğim gibi gerçekten yazılanları verebiliyor mu ayrı mesele49 CFM 1300 RPM için 25 dBA bence de sesli. 40 liraya aldığım 46 CFM 1200 RPM Rampage 4C-120S fanım bile 20.9 dBA.
Kağıt üstündeki bilgi o. CFM ölçen cihaz olmadığı sürece kağıt üstünde kalmaya devam edecek.O fanlar 1200rpm de 46cfm verebiliyor mu cidden ya eğer reel testlerde o cfm yi verip üstüne 20.9 db gürültü seviyesi varsa muazzam fanlarmış. Pure Wings 2 120mm PWM ile aşağı yukarı aynı değerler ama dediğim gibi gerçekten yazılanları verebiliyor mu ayrı mesele