Arkadaşlar birkaç YouTube videosu izledim adamlar Undervolt GPU diye çoğu adam Voltage editor üzerinden değerleri yukarı çekiyor. Bu işlemi yaptığımda Core Clock değerini arttırıyor ama saçma bir şekilde 3-4 derece düşüş gördüm oyunlarda. Bu işlem Overclock'a girmiyor mu?
Benim istediğim işlemci stok değerlerine dokunmadan stabil çalışabileceği düşük bir voltaj değerine getirmek. Bunu nasıl yapabilirim?
İşlemcideki gibi bir ayar yapamaz mıyız? Kendi çıkabildiği değerlere çıksın 2-3 FPS kaybetmenin bir problemi olmaz.
Ctrl+F basın karşınıza gelen grafikte yatay taraf voltajı, düşey taraf ise frekansı gösterir. Burada mümkün olan en düşük voltajda en yüksek frekansı elde etmeye çalışın.
Ctrl+F basın karşınıza gelen grafikte yatay taraf voltajı, düşey taraf ise frekansı gösterir. Burada mümkün olan en düşük voltajda en yüksek frekansı elde etmeye çalışın.
Yukarı arttırdığım zaman +20 falan yazıyor o mesela 730 mV de daha fazla frekans verdirmeye yarıyor şimdi anladım. O halde işlemcinin stok frekans değerinin üstünde bir değer yapmamam gerek.
Yukarı arttırdığım zaman +20 falan yazıyor o mesela 730 mV de daha fazla frekans verdirmeye yarıyor şimdi anladım. O halde işlemcinin stok frekans değerinin üstünde bir değer yapmamam gerek.