Hocam hergangi bir oyunu pencere modunda oynarsam ve FPS'i sabitlesem ya da sabitlemesemde FPS dropları yaşanıyor. Rust oyununda FPS 60'a sabitliyorum riva tuner programıyla ve çerçevesiz pencre modunda çalışan bu oyun menüde 300 FPS alıyor intelide %70 kullanıyor NVIDIA ise %60'larda kullanıyor. HDMI ile menüde 800 FPS alıyorum ve NVIDIA %99 kullanıyor yani aradaki Intel yongası görüntüyü bize aktarmakla sorumlu olduğunda bir de üzerinde dwm.exe ile birlikte 2'li buffer uyguladığı için ekstradan yük biniyor tabii oyun içinde 300 FPS almadığım için Intel %25'lerde kullanım seyrediyor. CS:GO dada aynı durum mevcut ama tabii ki tam ekran oynadığım için o oyunla alakam yok. CS:GO'yu lowa aldığımda 150 160 FPS geçemiyor ultradada aynı durum var ama HDMI üzerinden 2. ekrana görüntüyü direkt NVIDIA üzerinden alınca Low'da 300 FPS'lere kadar fırlıyor ve bu 1080p çözünürlükte 1050 ekran kartıyla aldığım değerler. Sorun aslında basit Intel'in tutarsız çalışması tek slot RAM 64 Bit modunda çalışan ekran kartı 128 bite çıkarırsam alacağı FPS daha da katlanacığını düşünüyorum çünkü 1060'lı Monster'ı olan adam 180 FPS alıyorum derken düşük ayarda çift slot 16 GB RAM'li 1050 laptopu olan 250 FPS aldığını söyleyebiliyor. Intel'in grafik belleği RAM'den aldığı için performansına çok daha fayda sağlıyor yakın zamanda çift slot RAM'e çıkıcam o zaman ne gibi değişiklikler olur göreceğiz.