Laptop Açılışta No Bootable Device Sorunu

TarıkAkman

Hectopat
Daha fazla  
Laptopumu açtığımda No Bootable Device hatası ile karşılaşıyorum. Fakat Bios'a girdiğimde HDD gözüküyor ve 1. Sırada. Çözüm olarak temiz kurulum işe yarayabilir diye düşündüm ve Windows 10 Boot Usb hazırladım. F12den Usb'yi seçip kuruluma başlıyorum fakat sürücü kısmına geldiğimde "Yeni" tıklıyorum ve "Yeni bölüm oluşturulamadı. [Hata: 0x8007045d]." hatası ile karşılaşıyorum. CMD'ye diskpart>list disk yazdığımda 2 disk çıkıyor ve
Disk 0 3950 MB
Disk 1 yani USB 7389 MB dışında başka bir disk çıkmıyor.
UEFI ve Legacy modunda da temiz kurulum yapmaya çalıştım ikisinde de aynı hatayı aldım.
Acil cevabınızı bekliyorum.

Diski başka makinada dene, muhtemelen sorun ondadır. Sorun yok diyorsan, win 7 kurmayı deneme. W10 ile dene ya da Linux sürümlerinden birini dene, kurulum olursa sonra istersen W7 için uğraşırsın, tabii şayet W7 kurmaya çalışıyorsan. Aynı sorun için iki konu açmışsın, UEFI vb. ayarları kurmaya çalıştığın işletim sisteminin tipine göre değiştir, kafana göre değiştirirsen diğer şeyleri doğru yapsan bile kurulum yapamazsın.

Konu açmayı yeni ögreniyorum ilk konuda detay vermemiştim silemediğim için bu konuyu açtım Daha öncede temiz kurulum yapmıştım UEFI ve Windows 10 ile sorun çıkmamışı. Bu arada laptopu açarken önceden HDD'den ses gelmiyordu ama artık açarken 2 defa dıt dıt diye ses geliyor. No bootable device hatası verip Biosta HDD'yi görmesi bi garip geldi. Sanırım yeni HDD almam gerekicek.

Elimde şuan başka pc bulunmamakta garantiside bittiğine göre bilgisayarcı yolu gözüktü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…