Çözüm Laptop açılmıyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Evet arkadaşlar belki de bütün laptop kullanıcılarının başına gelmiş ya da gelebilecek bir durum. Bu durumu internette aratırsanız eğer binlerce kaynak bulursunuz ben de bundan 2 yıl önce aynısını yaptımç laptopu fişe takmadan açma tuşuna basılı tutmak, BIOS'u sıfırlamak, RAM'leri tek tek denemek ve silgiyle silmek gibi aklınıza gelebilecek bütün çözüm yollarını denedim ama olmadı. Eğer siz de bütün yolları denediyseniz fakat laptop hala açılmıyorsa size yardımım dokunabilir çeğer bütün yolları denemediyseniz Google amcadan sorununuzu aratıp yaygın çözüm yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Laptopumun açılmadığını ilk fark ettiğimde tamir etmeye çalıştım ama hiçbir yöntem işe yaramadı. Ben de inat edip bilgisayarcıya götürmeyi reddettim. Aradan 1 ay geçti ve tekrar açmayı denediğimde sorun olmadan açıldı. Şaşırdım ve laptopun içini açmaya çalışırken tornavidayı vidaya değdirdiğim an tekrardan kapandı. Ben yine durumu anlayamadım.

Aradan bir 3 ay daha geçti yine laptopu açarken alttaki kapağını takmadan çalıştırdım ve çalıştı ama kapağı takınca nedense kapanıyor ve açılmıyordu. Ben de sorunun kapaktan olduğunu anladım. Bu sefer kapağı vidasını takmadan yerine oturtum ve çalışınca sorunun vidadan kaynaklandığını anladım.

Bilgisayarı tamamen söktüm ve bir de ne göreyim? Vidanın takıldığı yer anakartaki bir deliğe denk geliyor ve deliğin etrafı devrelerden yalıtılmış olması gerekirken zamanla çizilmiş ve vidayla temas ediyor. Daha da kötü olanı bu vida SSD'nin anakarta temas eden sabitleyici parçasınada temas ettiği için bilgisayar kısa devre yapıp çalışmıyor. Ben de aldım hemen elektrik bandını başladım bantlamaya, bütün çizilmiş yüzeyleri kapladıktan sonra bilgisayarı topladım bütün vidaları taktım ve tataam, bilgisayar çalıştı.

Eğer siz de bu durumdan şüpheleniyorsanız bilgisayarın bütün vidalarını söküp çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Aman dikkat ha unutmayın ki eğer vidaları sökerseniz garantiniz sonlanır eğer garantiniz varsa tabii ki yetkili servise göndermeyi unutmayın, umarım faydalı olabilmişimdir hoşça kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı