Laptop açma-kapama tuşuna alternatif var mı?

grozdova

Centipat
Merhabalar. ASUS X550LN model bir bilgisayara sahibim. 6 yıldır kullanıyorum ve şu an bilgisayarı açmak için açma kapama tuşuna güçlü basmam gerek. Muhtemelen bozulacak. Laptopu açmak için farklı bir yol var mıdır? Varsa bunu nasıl yapabilirim? Bilen varsa yardım edebilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buna göz atmanı tavsiye ederim.

Power tuşunun bağlı olduğu pinleri tornavida vs. gibi şeyle kısa devre yapabilirsin.

Laptoplarda güç tuşu anakarta bağlı hayliyle başka bir yerden erişiminiz mümkün değil klavyeyi demonte edip tozunu almanızı tavsiye ederim ancak tecrübeniz ve bilginiz yoksa önermem.
Power tuşunun bağlı olduğu pinleri tornavida vs. gibi şeyle kısa devre yapabilirsin.

Laptoplarda yapmak o kadar kolay değil üst panelin sökülmesi gerekiyor ama haklısınız böyle de olabilir.

iPhone tuşu değil bu. Bozulanını hiç duymadım. 15 yıl aktif kullanılmış cihazınki bile bugün hala sağlam. Ben ortalama olarak günde 30.000 tuş vuruşu yapıyorum. Klavyede 100 civarı tuş var. Hepsine eşit dağıtılsa her tuşa 300 kere basarken güç tuşuna en fazla 3 kere basıyorum bir günde. Sence hangisinin bozulması muhtemel?
Gece yarısı geçtiği için dünün verisini söyleyeyim. 1100 kere backspace, 2300 kere space, 1500 a, 1200 e ve 1000 kere de noktaya basmışım.

Bu yöntemi uygulamaya çalıştım fakat BIOS ayarlarımda Integrated Peripherals adında bir seçenek yok. İnternetten araştırdığımda bazı laptoplarda böyle bir seçeneğin olmadığı bilgisine eriştim. Yinede yardımınız için teşekkürler.
Bu işlerde pek bilgili değilim fakat internetten bilgisayarımla uyumlu bir güç tuşu bulursam değiştirebilirim sanıyorum. Yardım için teşekkürler.
Bu konuyu beni yargılamanız için açmadım. Güç tuşuna bastığımda bilgisayar açılmıyor. Tuşun çalışması için aşırı bir güç uygulamam gerekli. Zaten güç tuşu klavye tuşlarından farklı şekilde. Belki de bundan kaynaklıdır...
Sorunu şu şekilde çözdüm. Laptopun içini açtığımda power düğmesinin altında bir tane power board olduğunu farkettim. Söküp baktığımda ise orada ki iç düğme görevinde olan devre elemanının hasarlı olduğunu farkettim. İnternetten ikinci el parça satan bir bilgisayarcı ile iletişime geçtim ve power board'ı değiştirerek sorunu çözdüm. Fakat board'tan anakarta gelen flex kablonun soket mandalını takarken kırdım. Bu tür sorunu olanlar buna dikkat etsinler. Bu sorunu da flex kablonun üstüne şeffaf plastik parça koyarak takmayı denedim. Yani bir anlamda flex kabloyu sokete sıkıştırdım. Böylelikte sorunu çözdüm. Cevap veren herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Aynı cihaz var bende ateşleme için anakartın sol en üstünde ufak bir buton var. Klavyede bulunan plastiği değiştirebilirsen sorun çözülür sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…