Laptop adaptörünü 12/24V ile nasıl çalıştırılır?

SkyGTR

Kilopat
HP Omen 17 i9 RTX4090 serisi laptop aldım. Bunu otobüste park halinde iken kullanmak istiyorum. Otobüste 24v yani 2 adet 12v 240ah akü var. Şarj adaptörünün arka kısmını yükledim. Buradaki değerlere göre ben bunu park halinde iken en verimli olarak nasıl çalıştırabilirim? Sadece laptop ve Superbox/Redbox gibi bir modem çalıştıracağım. Şarj cihazının arkasında ınput: 100-240v, 4.2a, 50-60Hz output: 19.5v: 16.92a, 330W yazıyor.

Dosya Ekleri

• 20230902_005509.jpg
    20230902_005509.jpg
    180,6 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Onu biliyorum benim sorduğum bu ikisi için aküye en verimli olacak şekilde kaç wattlık bir inverter gerekli olduğudur.

Sadece laptop içinse, 330W üzeri bir inverter yeterli olur. DC'den AC'ye dönüşümde; gücü karşılamak birinci etken, besleme süresi ise akü kapasitesine göre değişecektir. Sizin durumunuzda, otobüsün akuleri laptobunuzu bir gün kadar besleyebilir tabii marş bastığınızda otobüsün motorunun çalışması için gereken enerjiyi ve akülerin performansını da düşünmek lazım.

Son düzenleme:
Sadece laptop içinse, 330W üzeri bir inverter yeterli olur. DC'den AC'ye dönüşümde; gücü karşılamak birinci etken, besleme süresi ise akü kapasitesine göre değişecektir. Sizin durumunuzda, otobüsün akuleri laptobunuzu bir gün kadar besleyebilir tabii marş bastığınızda otobüsün motorunun çalışması için gereken enerjiyi ve akülerin performansını da düşünmek lazım.
Başka bir arkadaş 24V den 19V DC dönüştücü ile direk çalıştırabileceğimden bahsetti ama bu konulara yabancı olduğum için tam anlamadım. Bağlantının nasıl olacağını falan

Technopat Haberler

Geri
Yukarı