Laptop Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ahmet GÜNAY

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, sadece ekran kartını biliyorum belkide bildiğimi sanıyorum. Örneğin GTX 960m soldan 2.ci rakam 6 bu orta ideal bir ekran kartı olduğu anlamına gelir. Başka ne tür hususlar önemlidir ne bileyim MHz, RPM bunlar nedir? Ben laptobun özelliklerine bakarken tek fanlı ya da çift fanlı olduğunu yazan bir yer göremiyorum. Nasıl anlaşılır bir de tek fan sıkıntılı mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sıkıntılı olduğunu söyleyemem. Çift fan olup olmadığını nasıl öğrenirsin diğer markalardan bilmem ama monster ve msi modellerinin özelliklerinde yazar.

Monster'da ürün görsellerinde var. Laptop alacaksanız bize sorabilirsiniz. Bütçenizi, beklentilerinizi yazarak konu açabilirsiniz. NVIDIA ekran kartlarında 900 800 gibi rakamlarda mesela GTX 960M buradaki 9 ekran kartının serisi, 60 ekran kartının güce göre sıralaması oluyor 70 veya 80 olunca daha güçlü yani GTX 960M < GTX 970M < GTX 980M ama diyelim GTX 880M ve GTX 970M burada daha iyi olan kart GTX 970M'dir. 70 ile bitmesine rağmen 9xx serisi olduğu için. Hangi ekran kartının nasıl olduğunu benchmark, sıralama vs. şeyler paylaşan sitelerden öğrenebilirsin.

Ekran kartı hakkında bu rehberler işine yarar. Bunları izledikten sonra olayı tamamen çözeceğini düşünüyorum. Eğer ekran kartı alacaksan konu aç. Bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar var. Onlar sana daha uygun bir kart tavsiye ederler.
Ekran kartı satın alma rehberi - Technopat
Ekran kartlarında GPU nedir ne işe yarar?
Ekran kartı üzerinde bulunan bileşenler nedir ne işe yarar?
Ekran kartları üzerine sıkça sorulan sorular - 1
Oyuncu bilgisayarı nedir, nasıl kurulur?
Eski bir sisteme yeni ekran kartı takılırsa ne olur?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı