Laptop Almak İstiyorum ama Masaüstü bilgisayarım var

Ferit Kaya

Hectopat
Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi halihazırda bir masaüstü bilgisayarım var ancak masaüstü bana artık ayak bağı oluşturuyor. Odam karanlık ve bu ortamda sürekli çalışmaktan sıkıldım. Eskiden oyun falan da oynardım şimdi anca hafif bulmaca oyunları oynuyorum, arkadaşlarımla mesajlaşıp konuşuyorun, dizi/film izliyorum, webte dolaşıyorum, hafif fotoğraf/video edit işleriyle uğraşıyorum, makale yazıyorum ve ödev falan yapıyorum. Okula bir ödev götürmem gerektiğinde masaüstü zor oluyor bayağı odamın dışına çıkmak istiyorum veya yatağımda film izlemek vs vs. Ancak beğendiğim laptop 5.500TL gibi fiyata sahip halihazırda sahip olduğum bilgisayar ile yaklaşık aynı fiyatlar ancak sahip olduğumu bilgisayarın monitörü şu an kırık ve satmaya çalışsam yaşadığım şehirde bunu alabilecek bir insan olduğunu düşünmüyorum bilgisayarcılara falan da ölü fiyata vermek istemiyorum. Babam oldukça iyi bir para alıyor ancak biraz kapalı kafalı bir insan ikna etmek aşırı zor. Bana ne ihtiyacın var gibi şeyler söylüyor. Onu ne diyerek ikna edebilirim çünkü gerçekten artık bu masanın başında bu çirkin klavyenin tuşlarına basmaktan çok yoruldum.

Bilgisayarı monitörsüz şekilde satabilirsin. Her türlü alıcı bulunur.
Hocam korkumda satamamaktan zaten. Bulduğum cihaz sıfırına göre oldukça uygun fiyatta ancak ikinci el olduğundan her an satılma durumu var. Acaba satıcıyla görüşsem ayırtma durumu gibi bir şey yapabilir miyim bilmiyorum.

Hocam korkumda satamamaktan zaten. Bulduğum cihaz sıfırına göre oldukça uygun fiyatta ancak ikinci el olduğundan her an satılma durumu var. Acaba satıcıyla görüşsem ayırtma durumu gibi bir şey yapabilir miyim bilmiyorum.
Eğer biraz daha fazla para verirseniz ayırtabilirsiniz ama bu satıcıdan satıcıya değişir.

11-12. sınıfta isen "baba üniversitede çok lazım oluyor dolar artıyor şimdiden alalım çok pahalı olacak" diyebilirsin. Buna ek olarak üniversitede olan kuzenin tanıdığın varsa misafirliğe davet edip laf arası laptop üniversitede çok işe yarıyor dedirtebilirsin.

Eğer elinizde biraz bütçe varsa ucuza ikinci el bir laptop alın. Hard diskini çıkarıp SSD takın. Gerekiyorsa bellek eklemesi de yaparsınız. Daha ucuza gelmiş olur. İki tane bilgisayarınız olur. Laptopta günlük bütün işlerinizi halledebilirsiniz. Okula veya başka bir yere giderken yanınızda taşıyabilirsiniz.

11-12. sınıfta isen "baba üniversitede çok lazım oluyor dolar artıyor şimdiden alalım çok pahalı olacak" diyebilirsin. Buna ek olarak üniversitede olan kuzenin tanıdığın varsa misafirliğe davet edip laf arası laptop üniversitede çok işe yarıyor dedirtebilirsin.
Hocam o nasıl plan.
CIA böyle plan yapmıyor. 😁😁

Satıcıya takas teklif edebilirsiniz.

Eğer biraz daha fazla para verirseniz ayırtabilirsiniz ama bu satıcıdan satıcıya değişir.

Dediğiniz şeyleri satıcıyla konuşucağım. Aslında kendi birikimim olsa kolay olacak ancak ekonomik anlamda şu an aileme bağlı yaşıyorum onları nasıl ikna ediceğimi de bilmiyorum kendileri her şeyi gereksiz buluyor 😓.
Eğer elinizde biraz bütçe varsa ucuza ikinci el bir laptop alın. Hard diskini çıkarıp SSD takın. Gerekiyorsa bellek eklemesi de yaparsınız. Daha ucuza gelmiş olur. İki tane bilgisayarınız olur. Laptopta günlük bütün işlerinizi halledebilirsiniz. Okula veya başka bir yere giderken yanınızda taşıyabilirsiniz.

Hocam dediğiniz şeyi için teşekkür ederim ama ben Windows kullanamıyorum ya Apple ekosistemindeyim zaten. MacBook'larda parça ekleme işleri çok kolay olmuyor sağ olun yine de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00