Laptop AMD FX8320 ısınıyor

Görkem1905

Centipat
Merhaba, AMD FX8320 için aşırı yüksek sıcaklık değerleri alıyorum. Boşta 50 derece herhangi bir oyun açtığımda 70 derece. GTA V gibi büyük oyunlar açtığımda 80 derece ve üstü olup sistem kendini kapatıyor. R oyun içinde ortalama FPS değerim 80 100 arası diyebilirim. Sistemim;
RAM: HyperX 8 GB.
Anakart: Sabertooth 990FX r2.0.
CPU fan: Cooler Master Hyper H411 r.
Ekran kartı: Sapphire (hangi model bilmiyorum)
Fanlar stok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt, harici soğutucu, kaliteli macun (MX4 veya CM Mastergel Nano olabilir), fan yollarının temizlenmesi ile sorununuzu çözeceğinizi umuyorum. Ayrıca oyun içi FPS değerlerinizi 60-70 civarına sabitlerseniz cihazınız daha az ısınacaktır.

Neden başlıkta Laptop yazıyor?
telefondan yazmıştım yanlışlıkla dokundum sanırım bilmiyorum
normalde bilgisayar yani
tozları önceden almıştım bende aynı şeyleri düşündüm be macunuda değiştirdim sorun düzelmedi
bu arada cpu fan hızı 4000 ve 4800 oluyor youtube den fx8320 kullanan kişilerin fps testinde fan hızı 6000 7000 fan hızından kaynaklı olabilir mi bunun için sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum cevaplarsanız sevinirim

İyi bir hava soğutma kötü bir sıvı soğutmadan iyidir. İşlemci fanının işlemciye tam oturduğundan eminseniz voltaj düşürmeyi deneyebilirsiniz. İyi bir hava soğutma almanızı öneririm.

İyi bir hava soğutma kötü bir sıvı soğutmadan iyidir. İşlemci fanının işlemciye tam oturduğundan eminseniz voltaj düşürmeyi deneyebilirsiniz. İyi bir hava soğutma almanızı öneririm.
hız olarak ne kadar ve fiyatını hak eden bir fan söyleyebilir misiniz

hız olarak ne kadar ve fiyatını hak eden bir fan söyleyebilir misiniz
Bütçe belirtirseniz daha kolay destek verebilirim. Arctic Freezer 34 eSports Soğutucu biraz pahalı fakat hemen hemen herkesi tatmin etmiş bir hava soğutmadır. Daha uygun fiyatlı bir soğutma için Dark Freezer tercih edilebilir. Kasa ve anakart boyuna dikkat ederek alınız yoksa sığmayabilir aldığınız soğutucu.

Son düzenleme:
büçe 400 ü geçmeyecek şekilde arctic freezer ı ekipmanla uyumlu olursa alacağım tşk ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…