Laptop anakartı değiştirilir mi?

508438

Hectopat
Laptop anakartı değiştirilebiliyorsa bana bir fiyat performans anakart önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop anakartı değiştirilebiliyorsa bana bir fiyat performans anakart önerir misiniz?

Evet değiştirilir , ama işbu anakart ile kullandığınız dizüstü kasasının aynı olması gerek .
Ve bileşenlerinde destekliyor olması gerek .

Örneğin ekran kartı gibi ram gibi işlemci gibi , bunları yenisininde destekliyor olması gerek .

Fiyat performans önerisi mümkün değildir .

Sizin anakart harici bileşenlerinize ve dizüstü bilgisayarınızın kasasına bağlıdır .

Dizüstü bilgisayarın kasasını da değiştireyim derseniz ...

sıfırından çok daha pahalıya gelir .

Laptopun işlemcisi ve ekran kartı anakartla bütünleşik olduğundan anakart değişme mevzusunda kafadan bunların hesabını da katmanız gerek. O kasa ve model için uygun olandan yani içinde bulunan anakarttan başka bir anakart bulmanız neredeyse imkansızdır. Kasaya özel yerleşimle tasarlanır o anakartlar. Dolayısıyla fiyatı epey yüksek olacaktır.

Laptopun işlemcisi ve ekran kartı anakartla bütünleşik olduğundan anakart değişme mevzusunda kafadan bunların hesabını da katmanız gerek. O kasa ve model için uygun olandan yani içinde bulunan anakarttan başka bir anakart bulmanız neredeyse imkansızdır. Kasaya özel yerleşimle tasarlanır o anakartlar. Dolayısıyla fiyatı epey yüksek olacaktır.

Benim ekran kartım slotlu , ramlerde , Ms-16f4 türevi revizyon bir kart kullanıyorum .

HDMI çıkışlı türevi olan . Üzerindeki MXM slot üzerinde 192 bit bir grafik kartı var .

Anakart değişimlerinde önemli olan kasa tabiki de kasaya yüzde yüz uyması lazım .

ya da ona uygun kasa almak lazım .

hepsini topladığınızda cidden sıfırından pahalıya gelmektedir .

Kimi şeyler lehimli olmayıp istisnaları olsa da dediğiniz gibi parça parça toplayınca pahalıya geldiğinden değmeyecek bir şey.

Doğru . Bu arada benim dizüstü modeli MSI GT60 2qd dominator 1065 16 GB olarak kullanıyorum . İşlemcisi ekran kartı ramleri tamamen değiştirilebilir işbu slotta zaten MXM slot olarak geçiyor .

üzerindeki NVIDIA GTX970M 192 bit .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı