Laptop aniden kapandı

İlatem

Centipat
Makaleler
5
Öğlen oyun oynadım arkadaşım aradı kapattım çıktım, az önce eve geldim laptopu açtım, şifremi yazdım, Valorant'a girdim, karakter seçtik oyuna başladım tam ilerlerken dedim ki mouse kablosunu laptopun altına koyayım çıt kapandı, açmaya çalıştığımda ışık yanıp sönüyordu hemen, söktüm batarya RAM vs çıkardım ama aynı, ekran kablosunu çıkardığımda çalışıyor gibiydi gece olduğu için monitör alıp denemedim yarın deneyeceğim.

Çocuklar herhangi bir şekilde su dökmediklerini söylüyorlar ama yatağa su dökülmüş, 3K'lık şey için çocuk dövecek değilim beni kızdıran kısmı yalan söylemeleri, 6 yıllık termal bakımları yapılmış bir cihaz durduk yere bozulmaz, forumda görüyordum bu tür konuları diyordum laptop nasıl durduk yere kapansın bir şey yapmışlardır diye harbi kapamıyormuş, şimdi sorun anakartta mı yoksa ekranda mi? Asla tamir ettirmicem, eğer harici monitör taktığımda çalışıyorsa 1 ay idare eder zaten masaüstü toplar keyfime bakarım.

Son düzenleyen: Moderatör:

İçini açtıysanız sıvı girip girmediğini görmüş olmanız lazım. Ankartta sıvı lekeleri var mı?
Normalde ben de inanmazdım ama yıllar önce ilk laptopum durduk yere kapanmıştı. Hiç çalışmıyordu. BIOS sıfırlayınca düzelmişti. Sizin sorun farklı gibi yalnız.

Baktım ama bir şey göremedim, ekranla alakalı bir sıkıntı var.

Ekranın bağlantı noktalarına sıvı temas etmiş olabilir. Varsa izopropil alkol veya sentetik tinerle (varsa) korozyon olan yerleri temizleyin elinizden geldiğince. Sıvı temasında çok bir şans kalmıyor maalesef.

Ekran kartı veya ekran bağlantı kablosu zarar görmüş olabilir.

Baktım ama bir şey göremedim, ekranla alakalı bir sıkıntı var.

Belki sadece ekrana dökülmüştür. Ekranın çerçevesini sökün ve LCD'yi yerinden çıkartın. İçine su aldıysa belli eder kendini. Belki de sadece lvds kablosu yıllarca açıp kapanmaya dayanamayıp kısa devre yapmışta olabilir.

Büyük ihtimalle dediğim gibi, ekrana su dökmüşler şimdi harici monitöre taktım denedim çalışıyor, ekranı sökemiyorum eski sahibinin maymundan farkı olmadığı için leş işçilik yapmış her yeri yapıştırmış.

İşinizi görüyorsa gittiği yere kadar kullanmak en sağlıklısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…