Laptop Batarya Kullanımı Nasıl Olmalı?

odtümetu

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
-
Merhabalar AMD A9 9420 ve Radeon 530m ekran kartlı Lenovo Ideapad laptop aldım ama bana pili hiç cazip gelmedi. Çok çabuk bitiyor gibi geldi (1.5 saat).
Ayrıca bazı sorularım var.

1) Laptop yüzde 10 diye uyarı verdi. Ben de yüzde 5'e kadar insin öyle takıyım dedim ama yüzde 6'da kapandı laptop neden acaba? Ben de açmadım. Şarja taktım.
Ve turuncu ışık yanmaya başladı. Sonra beyaz oldu. Ben de çektim tekrar kullanmaya başladım ama yüzde 30 olmuş daha sonra acaba pile bir zarar gelmiş midir? Ömrü vs kısalmış mıdır? Şarja takarken nasıl davranmalıyım?
Çünkü daha sonra kullandığımda laptop yüzde 10'da uyarı verdi ben de kapat dedim takıldı ve tuştan kapatmak zorunda kaldım. Tekrar açtığımda yüzde 4 oldu. Şimdi yüzde 6'da kendiliğinden kapanan laptop yüzde 4'te nasıl açılıyor? Ayrıca laptop pilinin tam doldurmak sağlıklı değil diyorlar ne yapmalıyım? Pile bir zarar geldi mi? Kapatıp açmamda. Fazladan fişte dursa ne olur? Ayrıca gömülü pil prizde kullansak bir şey olur mu? Aklımda çok soru var lütfen açıklar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu batarya konusu ile ilgili bir tuhaf bilgi karmaşası var ve bitmiyor. Sağlam bir batarya ortalama 2-3 sene sıkıntı çıkarmadan götürür. Günlük internet işleri için kucağıma alayım dizüstünü falan demediğin tüm anlarda prize takılı şekilde kullan. Oyun falan oynarken 1.5 saat gidiyorsa normaldir. Zaten performans için prize takılı kullanmak gerekiyor. İlk kullanımdan itibaren süreç içerisinde nasıl kullanırsan kullan 2-3 içinde azalarak bitecek. Yok öyle mi yapsam, yok böyle mi yapsamlar çok bir şeyi değiştirmiyor. Ayrıca batarya dizüstünün en ekonomik parçalarından biri. 3 sene götürüyorsa ve dizüstü hala çalışıyorsa bir zahmet bitince değiştirirsin.

Oyun oynamadan gidiyor ne yapayım şimdi? Tam bitmeden takıp tam dolmadan mı çekeyim?

Yani prizde kullanırsak batarya ömrü kısalmaz mı? Çünkü çıkmıyor batarya

Tak prize ve taşıman gerekmediği durumlarda hep prizde kalsın. ''Dolmadan prizden çek'' gibi şeyler kocakarı masalları. Prizde kullansan da, kullanmasan da süreç içerisinde azalacak zaten. Cep telefonu gibi düşünme, istediğin zaman taşıyabileceğin masaüstü gibi düşün, gerekmedikçe prizde olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…