Laptop bataryalı mı bataryasız mı kullanılmalı?

5 yillik samsun r520 dizustu kullanıyorum. 4 yil haftada 1 desarj olacak sekilde kullandim pili. Yani pilsiz kullandim. Son 1 yildir bu kadar dikkat etmiyorum ama bilgisayari ilk aldigimda 2 saat civari gidiyordu suan 1.45 gidiyor. Hicbir farki olmuyor diye iddialı konusan arkadaslara bakma fark ediyor.

Ben batarya takılı ve prizden hiç çıkartmadan kullanıyorum. 1.5 haftada doldur boşalt yapıyorum. Çünkü fişte olduğu zaman tam dolu olursa, elektrik bataryayı atlıyor. Ve gerekli programla baktığımda, tasarlanan kapasitesinde 8 aydır bir düşme olmadı.Demem o ki 100-150 TL' lik batarya için bilgisayarına zarar vermene hiç gerek yok. Burası Türkiye elektriklerin ne zaman gideceği belli değil.

Dell Studio 1535 bilgisayarımın bataryasını 2009 dan beri kullanıyordum. 3-4 ay önce öldü bataryam. 1 yada 2 haftada 1 defa bitirip tekrar dolduyordum ve doluyken kullanıyordum bilgisayarı. Sonra batarya zarar görmesin diye çıkardım, elektrik kesildi ve HDD yandı. Sende benim gibi kullanabilirsen 4-5 yıl kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…