Merhaba hocalarım bende HP Victus 16 laptop var bataryası çıkmıyor. Ben laptopu sürekli şarjda kullanıyorum 1 veya 2 haftada bir şarjı sıfırlıyorum. Doğru şekilde mi kullanıyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba hocalarım bende HP Victus 16 laptop var bataryası çıkmıyor. Ben laptopu sürekli şarjda kullanıyorum 1 veya 2 haftada bir şarjı sıfırlıyorum. Doğru şekilde mi kullanıyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kafana göre kullan reis gaming laptop olduğu için şarja bağlı kullanmak zorundasın neredeyse. İstediğin kadar dikkat et her türlü o batarya ömrü azalacak yapcak bir şey yok.
Hocam pili yüzde 80 doldurup tam bitirmek en sağlıklısı fakat günümüzde bu şekilde pek kullanamıyoruz. Sürekli şarj özellikle Gaming laptoplar için mecburi ve de uzun ömür karşıtı. 3 günde bir bitirseniz sizin için en iyisi olabilir.
Hocam pili yüzde 80 doldurup tam bitirmek en sağlıklısı fakat günümüzde bu şekilde pek kullanamıyoruz. Sürekli şarj özellikle Gaming laptoplar için mecburi ve de uzun ömür karşıtı. 3 günde bir bitirseniz sizin için en iyisi olabilir.
Hocam aslında HP, Acer gibi markalar çok tercih ediliyor. Genellikle uygun fiyatları sebebiyle. Ama bu markalar Gaming laptoplar üretse de kaliteli bir şeyler çıkmıyor. Özellikle batarya da markanın çok önemi var. ASUS mesela gayet uzun ömürlü. Buna yapacak bir şey yok. Herhangi bir bilgisayarcıya giderseniz pil değişimini kolayca yapar eskisi gibi kullanırsınız.