Laptop bilgisayara termal macun zorunlu mu?

Bütçe
100tl

OYUNSEN

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx3060 6gb 16gb ram i7 11800 işlemci
Monster Tulpar T7 24.1 bir cihazım var. Yaklaşık 4yıllık ve 3060 ekran kartına sahip. Benim fanları temizlerken termal macun sürmem gerekiyor mu ya da daha önceden sürülmüş ve kurumuş termal macun görürsem kazımam gerekiyor mu? Oyunlarda en fazla 90 dereceyi görüyor. İleriki zamanda temizlemem gerekiyor. Benden daha önce başkası bu bigisayarı temizledi ama termal macun uygulamadı ve temizleteli uzun zaman oldu. Bir de bu bilgisayarın fan temizliği ile ilgili pek video bulamadım, bilen varsa ya da başka bir laptop temizleyen olduysa söylerse iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları normalde kompresör ile temizleyebilirsiniz ama yok ise saç kurutma makinesi de (uzaktan üflemeli) olur ya da elektrik süpürgesi. Ek olarak kurumuş macun varsa dikkatlice temizleyip (mümkünse sert olmayan bir bez ile) yerine yenisini sürebilirsiniz.

Fanları normalde kompresör ile temizleyebilirsiniz ama yok ise saç kurutma makinesi de (uzaktan üflemeli) olur ya da elektrik süpürgesi. Ek olarak kurumuş macun varsa dikkatlice temizleyip (mümkünse sert olmayan bir bez ile) yerine yenisini sürebilirsiniz.

Saç kurutma makinesi ile üfleyecekse eğer bataryayı çıkarması gerekir.

Saç kurutma makinesi ile üfleyecekse eğer bataryayı çıkarması gerekir.

Neyle yapacaksa yapsın bataryayı çıkartması lazım. Ufacık bir kısa devre her şeyi mahveder. Elektroniğin altın kuralıdır. Cihazı söktüğün anda ilk yapacağın iş enerjiyi kesmektir.

Kurumuş termal macunu kulak çöpüyle temizle dikkatlice. Gerekirse ucuna alkol döküp öyle temizle. İçindeki toz ve pislikleri de saç kurutma makinesi ile dikkatli temizle.

Bataryayı çıkarmayı da unutma.

Peki arkadaşlar termal macunsuz en fazla 90derece görüyorum. Sizce termal macun çok lazım mı, lazımsa ucuz bir termal macun ne kadar etki eder, ne tür termal macun önerirsiniz.

Neyle yapacaksa yapsın bataryayı çıkartması lazım. Ufacık bir kısa devre her şeyi mahveder. Elektroniğin altın kuralıdır. Cihazı söktüğün anda ilk yapacağın iş enerjiyi kesmektir.
Evet evet onu biliyorum

Peki arkadaşlar termal macunsuz en fazla 90derece görüyorum. Sizce termal macun çok lazım mı, lazımsa ucuz bir termal macun ne kadar etki eder, ne tür termal macun önerirsiniz.

Evet evet onu biliyorum.

Tavsiyem en az 7.5 kW termal macun kullanmanız. 1 gram yeterli olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı