Emre Yüksek
Hectopat
Daha fazla
Merhaba herkese, kısaca sorunumu anlatmaya çalışacağım.
ASUS ROG G752vt modelini kullanıyorum, daha önce takılı olan 2133MHz RAM'leri 3200MHz'e yükseltmeye karar verdim, AIDA64 gibi programlarla kesinleştirdikten sonra 8x8 yani 16 GB RAM'i taktım. Fakat Görev Yöneticisi'nden baktığımda 2667MHz göründüğünü fark ettim. İnternetten araştırdığım kadarıyla BIOS menüsünden overclock işlemleri yapıldığını, BIOS menüsünden RAM frekans hızını arttırabileceğimi öğrendim, fakat sonradan öğrendim ki laptoplarda bu işlem olmuyormuş sanırım. Benim BIOS ekranımda böyle bir seçenek olmadığı için güncellemeye karar verip son çıkan sürüme güncelledim.
Bütün film buradan sonra koptu sanırım
güncellemeden sonra bilgisayarımda donmalar meydana geldi, bilgisayarım olur olmadık yerde kilitleniyor ve kapatmak zorunda kalıyordum. Bunların üzerine BIOS downgrade yaptırmaya karar verdim fakat ASUS'un bazı modellerinde downgrade olmuyormuş, hiçbir BIOS sürümü kabul etmedi bilgisayarı. Sorum şu;
1- Bilgisayarım 3200MHz RAM'i desteklemiyor, o yüzden mi 2667MHz görünüyor?
2- Bu donma sorununu nasıl çözebilirim?
Ben bu Gaming laptop ile oyun oynayamayacaksam ne işe yarayacak?
Kaç ay oldu sorunuma çözüm bulamıyorum eski kullandığım RAM'leri taksam sorunum çözülür mü? BIOS ile alakası var mı?
ASUS ROG G752vt modelini kullanıyorum, daha önce takılı olan 2133MHz RAM'leri 3200MHz'e yükseltmeye karar verdim, AIDA64 gibi programlarla kesinleştirdikten sonra 8x8 yani 16 GB RAM'i taktım. Fakat Görev Yöneticisi'nden baktığımda 2667MHz göründüğünü fark ettim. İnternetten araştırdığım kadarıyla BIOS menüsünden overclock işlemleri yapıldığını, BIOS menüsünden RAM frekans hızını arttırabileceğimi öğrendim, fakat sonradan öğrendim ki laptoplarda bu işlem olmuyormuş sanırım. Benim BIOS ekranımda böyle bir seçenek olmadığı için güncellemeye karar verip son çıkan sürüme güncelledim.
Bütün film buradan sonra koptu sanırım
1- Bilgisayarım 3200MHz RAM'i desteklemiyor, o yüzden mi 2667MHz görünüyor?
2- Bu donma sorununu nasıl çözebilirim?
Ben bu Gaming laptop ile oyun oynayamayacaksam ne işe yarayacak?
Kaç ay oldu sorunuma çözüm bulamıyorum eski kullandığım RAM'leri taksam sorunum çözülür mü? BIOS ile alakası var mı?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: