Laptop bir anda 10 dakikada 10 şarj yemeye başladı

Kaisey

Hectopat
Laptopuma bir anda ne oldu da böyle olmaya başladı? 12 dakikada 8 şarj gitmeye başladı çok hızlı iniyor. Bir anda ne olmuş olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerini biz mi tahmin ediyoruz?

Sistem özelliklerini biz mi tahmin ediyoruz?
Peformans ve pil ayarlarına bakın. Arkada çalışan uygulamalara bakın.
Sistem asus tuf gaming Rtx 4050 amd 7 7735hs işlemci. Ekran kartı kapalı biçimde, işlemci tasarruf modunda, pil tasarrufu açık, ekran parlaklığı kısık. Kaspersky taraması yaptım herhangi bir sorun yok. Belki kaspersky'dendir dedim onu da kapattım yine aynı şekildeydi.

Mobil cihazlarda (telefon, tablet veya notebook) iki şey çok enerji tüketir ve duruma göre bataryayı su gibi içebilir:
1- Ekran: Farklı panel türlerinde enerji tüketimi değişir. Parlaklığı ve açık kalma süresi arttıkça pili hızla tüketir.
2- İşlemci: Yoğun bir işe sokulduğunda ciddi batarya tüketimi başlar. Oyun oynama ve daha da fazlası render ile tüketilir. Ayrıca işlemciyi sömüren zararlı yazılımlar veya bazı hantal programlar da buna sebep olur.

Değiştirdiğin bir şey yoksa son cümledeki ihtimal ağır basar. Görev yöneticisini açıp CPU kullanımına bir bak. Anormal tüketen program var mı kontrol et.

Sabah laptopun pilini boşalttım. Akşama kadar boş kaldı. Akşam gelince şarja taktım bir buçuk saatte %100 oldu. Şuan iyi durumda gibi görünüyor, şarj 10 dkdir aynı. Görev yöneticisi bu değerlerde seyrediyor. Eğer yine o durum yaşanırsa tekrar sana yanıt atıp görev yöneticisini atarım. İlgilendiğin için teşekkürler (rtx 4050 kapalı) .

Düzelmiş gibi görünüyordu, fakat 27 dakika edgede gezinmeden sonra 11 şarj gitti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…