Laptop bir anda dondu ve "drr" diye bir ses geldi

crexy.ee

Decipat
RAM
8 GB DDR4
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD
Ekran kartı
Intel UHD620 128 MB
İşlemci
i5 10210U
Merhaba arkadaşlar, laptop ile MTA oynuyordum oynarken de yukarıda MSI uygulaması var sıcaklığı FPS falan gösteriyor bende performans ayarına alayım dedim Control Center'dan aldım böyle bir anda dondu ve "drr" diye bir ses geldi orta düzeyde. Ben de korktum ve 20 saniye Power tuşuna basıp kapattım. Şimdilik bir sorun. Neden böyle oldu anlamadım. Oynadığım oyunlar MTA, Valorant ve Roblox MTA da genellikle 60-76 derece aralığı değişiyor. Valorant'ta 75-80 en fazla bu bilgisayarda sıcaklık 85 gördüm. Eskiden sessiz ayarda oynadığımdan 89'a çıkıyordu. Ama şimdi güç tasarrufu ve Turbo Fan'da kullanıyorum. Turbo fanda kullanmamda bir sorun olur mu çoğunlukla? Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Sanırım cihaza overclock yapmışssınız cihazda kaldıramayıp çökmüş olay bu sanırım değil mi?

Bilgisayar error vermiştir. Eski ayarlara geri döndür. Bazen bu sesten sonra mavi ekran da verdiği oluyor fakat mavi ekran aldığını zannetmiyorum.

15W'lık işlemci ekran kartı zaten yok APU sistem bir anda oldu umarım bir şey olmaz.

Olmaz bence MSI'e bakın eğer ayarlar sıfırlanmışssa herhalde PC kendini korumak için öyle yapmıştır hala çalışıyorsa sorun yoktur.

msi uygulamasından mod değiştirdiğinde windows çöküyor, çöktüğü için o tarz sesler geliyor donanımsal olarak bir ses değil yani. endişelenicek birşey yok merak etme, msi uygulamasından mod değiştirme.

msi'dan değiştirmedim bilgisiyarın kendi control center uygulamasıdnan güç tasarrufundan performans almak istedim casper laptop markası.

Bilgisayar error vermiştir. Eski ayarlara geri döndür. Bazen bu sesten sonra mavi ekran da verdiği oluyor fakat mavi ekran aldığını zannetmiyorum.
mavi ekran falan almadım.

Son düzenleme:
@He stole my money hocam sizce herhangi bir sorun olurmu ?
PC çökmüş ve en son çalan ses tekrara binince garip ses çıkarmış. Olur böyle çökmeler, çökme sorunu devam etmiyorsa bir sıkıntı yok.

Birde bilgisayarı güç tasarrufunda kullanmanız performansa negatif bir etki. Frekans kıstığı için sıcaklık düşüyor ama performansta düşüyor. Bir bakım yapıp, "Düzenli." ayarda kullanın. Fanlar ise ses seviyesine ve sıcaklık farkına göre seçin.
80 dereleceler iyi değil ama sıkıntılıda değil. Laptop'lar için sıradan bir durum ama bu havalar odayı baya ısıtır tabi.

Evet evet Güneş çok alan bir oda ve serin ve güneş olan bir odaya geçince fark oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…