Laptop boştayken bile çok ısınıyor

roseheart032

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde 2015 yılından kalma ve daha önce bilgisayarcı hışmına uğramış bir laptop var. Boştayken bile aşırı ısınıyor. Elimde bir tane Rampage marka macun vardı, onunla macunu yeniledim ama 1 gün sonra gene çok ısınmaya başladı. İlk gün gayet sessiz ve soğuk çalışıyor. Sorun heatsink’te olabilir mi veya ne yapmam gerekir? Heatsink arızasını nasıl anlarım? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk gün serinse ve 1 gün sonra ısınmaya başladıysa sürdüğünüz macun kalitesiz ve pump-out olmuş. Kaliteli bir termal macun veyahut faz değişimli termal ped uygulaması sorunu çözecektir.

Fan bağlantılarını kontrol ettinizmi soğutucu bloğun düzgün takıldığını kontrol ettiniz mi? Macunu her tarafa eşit bir şekilde ve ince bir katman olarak sürünüz değil mi? Kalın bir şekilde sürdürürseniz. Soğutamayacaktır.

yüksek ihtimal soğutucu blokla ilgildir. eğer yamuk vs. ise ve işlemciye tam temas etmiyorsa boşayken bile ısınma yapabilir.

İlk gün serinse ve 1 gün sonra ısınmaya başladıysa sürdüğünüz macun kalitesiz ve pump-out olmuş. Kaliteli bir termal macun veyahut faz değişimli termal ped uygulaması sorunu çözecektir.

Macun öneriniz varsa alırım.

Hocam, hepsini doğru olarak yaptım. Fayda etmedi. Daha önce defalarca macun ve fan temizliği yaptım.

İşlemciniz nedir? Bazı işlemciler ne yaparsanız yapın ısınıyor ondan soruyorum.

i5 - 4210U. Bilgisayarcıya vermiştim seneler önce, ondan sonra oldu.

Yüksek ihtimal soğutucu blokla ilgildir. Eğer yamuk vs. ise ve işlemciye tam temas etmiyorsa boşayken bile ısınma yapabilir.

Boştayken bile fan dönüyor hocam vallahi. Soğutucu blok arızası ile de hiç karşılaşmadım.

Umarım heatsink arızası değildir hocam. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
İlk değişimde serinleme sağladıysanız sorun pump out olmasıdır hocam merak etmeyin. Rampage macundan verim alamamanız çok normal. Kaliteli bir macunla değişim sağlayın, buraya geri dönüş yapın ne zaman değişim sağlarsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…