Laptop Çift ekran kartı kullanımı

İlya Muromets

Megapat
Daha fazla  
İlk kez bir Gaming Laptop aldım. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştım. İki ekran kartı olması ne anlama geliyor?

Dosya Ekleri

• gtx.PNG
    gtx.PNG
    11,9 KB · Görüntüleme: 83
Bende format sonrası öyle değil ve büyük ihtimalle çalışmıyordur diye düşünüyorum tecrübeyle sabit.

Sen ne zaman şu tecrübeyle sabit lafını kullansan düzgün bir şey olmadığını anlıyorum. Sen sıkıntı yaşadın diye herkes sıkıntı yaşayacak değil ve yeni nesil bilgisayarlarda otomatik olarak harici gpu çalışıyor.

Çift GPU farklı bir kavram. Bu farklı bir kavram.

HD Graphics: boşta yada düşük performanslı işlemleri gerçekleştirmek için kullanılıyor. Mesela Office'de işlem yapmak, Chrome'da gezinmek, YT'de video izlemek vs. Bunun gibi güç gerektirmeyen senaryolarda güçlü olan GPU'yu kullanmak sadece daha fazla güç tüketmekten başka bir şey yapmayacak. Zaten HD Graphics o işi yapıyor.

Ama bu HD Graphics, oyunlarda berbat. Oyunlarda da HD Graphics yetmediği için güçlü olan GPU kullanıma girip yükü o alıyor.

Amacı boşta güç tüketimini düşürmek, fazla ısınmasını engellemek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı