Laptop?!?Cızırtı nereden geliyor? Kasanın içinden mi yoksa sistemi kullanırken mesela herhangi bir video izlerken mi?
Eğer kasanın içindense büyük ihtimal bileşenlerden birbirine değenler vardır. Özellikle kablolar fana takılıyor olabilir. Bunu çözmek kolay.
Eğer diğer şekildeyse ses sürücüsünü ya da ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi veya farklı stabil bir sürüme geçmeyi deneyebilirsiniz.
Söylediklerim yine geçerli "laptop içi" değil de "kasa" demişim. Ne var bunda?Laptop?!?
Arkadaşım oradaki saçma durum buydu ve bunu dile getirdim iğneleyici bir şey yapmak istemedim fakat öyle anladıysan kusura bakma. Ama demeden duramam bir de fan neden gözükmüyor demiş onu unutmayınSöylediklerim yine geçerli "laptop içi" değil de "kasa" demişim. Ne var bunda?
Cızırtı nereden geliyor? Kasanın içinden mi yoksa sistemi kullanırken mesela herhangi bir video izlerken mi?
Eğer kasanın içindense büyük ihtimal bileşenlerden birbirine değenler vardır. Özellikle kablolar fana takılıyor olabilir. Bunu çözmek kolay.
Eğer diğer şekildeyse ses sürücüsünü ya da ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi veya farklı stabil bir sürüme geçmeyi deneyebilirsiniz.
Kesintisiz bir cızırtıysa ses sürücünüzü güncellemenizi veya farklı, stabil bir sürüme geçmenizi tavsiye ederim.Dün BIOS güncellemesi yaptım. Bugün bilgisayar ilk açıldığı zamanlar bariz bir şekilde duyulduğunu fark ettim. Şu an kafasına göre artıp azalıyor ama scroll up-down yaptıkca seste artış var.
Ses kapalıyken de cızırtı yapıyor.Küçük bir araştırma yaptım ve fanın gözükmeme sebebi ile ilgili bir kaç sebep gördüm.
- Eğer fanları kontrol eden ya da görüntüleyen başka bir uygulama varsa "Lenovo Diagnostics" görmeyebiliyormuş.
- Windows 10 için fan görüntüleme stabil çalışmayabiliyormuş. Windows 7 için böyle bir durum yokmuş.
Kesintisiz bir cızırtıysa ses sürücünüzü güncellemenizi veya farklı, stabil bir sürüme geçmenizi tavsiye ederim.
Böyle bir durumda kullandığınız hoparlörden veya prizdeki akımdan kaynaklanıyor olabilir. Hoparlörü farklı bir prize takıp deneyin. Telefon ve benzeri cihazları hoparlörden uzakta tutmayı da ihmal etmeyin.Ses kapalıyken de cızırtı yapıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.