Laptop cızırtı sorunu

Quinttet

Hectopat
Daha fazla  
Ek Açıklama 2020-07-07 011151.png

Lenovo diagnostics'te fanın gözükmediğini fark ettim. Bunun nedeni nedir?

Cızırtı nereden geliyor? Kasanın içinden mi yoksa sistemi kullanırken mesela herhangi bir video izlerken mi?
Eğer kasanın içindense büyük ihtimal bileşenlerden birbirine değenler vardır. Özellikle kablolar fana takılıyor olabilir. Bunu çözmek kolay.
Eğer diğer şekildeyse ses sürücüsünü ya da ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi veya farklı stabil bir sürüme geçmeyi deneyebilirsiniz.

Cızırtı nereden geliyor? Kasanın içinden mi yoksa sistemi kullanırken mesela herhangi bir video izlerken mi?
Eğer kasanın içindense büyük ihtimal bileşenlerden birbirine değenler vardır. Özellikle kablolar fana takılıyor olabilir. Bunu çözmek kolay.
Eğer diğer şekildeyse ses sürücüsünü ya da ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi veya farklı stabil bir sürüme geçmeyi deneyebilirsiniz.
Laptop?!?

Söylediklerim yine geçerli "laptop içi" değil de "kasa" demişim. Ne var bunda?
Arkadaşım oradaki saçma durum buydu ve bunu dile getirdim iğneleyici bir şey yapmak istemedim fakat öyle anladıysan kusura bakma. Ama demeden duramam bir de fan neden gözükmüyor demiş onu unutmayın :)

Dün BIOS güncellemesi yaptım. Bugün bilgisayar ilk açıldığı zamanlar bariz bir şekilde duyulduğunu fark ettim. Şu an kafasına göre artıp azalıyor ama scroll up-down yaptıkca seste artış var.

Küçük bir araştırma yaptım ve fanın gözükmeme sebebi ile ilgili bir kaç sebep gördüm.
  • Eğer fanları kontrol eden ya da görüntüleyen başka bir uygulama varsa "Lenovo Diagnostics" görmeyebiliyormuş.
  • Windows 10 için fan görüntüleme stabil çalışmayabiliyormuş. Windows 7 için böyle bir durum yokmuş.
Dün BIOS güncellemesi yaptım. Bugün bilgisayar ilk açıldığı zamanlar bariz bir şekilde duyulduğunu fark ettim. Şu an kafasına göre artıp azalıyor ama scroll up-down yaptıkca seste artış var.
Kesintisiz bir cızırtıysa ses sürücünüzü güncellemenizi veya farklı, stabil bir sürüme geçmenizi tavsiye ederim.

Küçük bir araştırma yaptım ve fanın gözükmeme sebebi ile ilgili bir kaç sebep gördüm.
  • Eğer fanları kontrol eden ya da görüntüleyen başka bir uygulama varsa "Lenovo Diagnostics" görmeyebiliyormuş.
  • Windows 10 için fan görüntüleme stabil çalışmayabiliyormuş. Windows 7 için böyle bir durum yokmuş.

Kesintisiz bir cızırtıysa ses sürücünüzü güncellemenizi veya farklı, stabil bir sürüme geçmenizi tavsiye ederim.
Ses kapalıyken de cızırtı yapıyor.

Ses kapalıyken de cızırtı yapıyor.
Böyle bir durumda kullandığınız hoparlörden veya prizdeki akımdan kaynaklanıyor olabilir. Hoparlörü farklı bir prize takıp deneyin. Telefon ve benzeri cihazları hoparlörden uzakta tutmayı da ihmal etmeyin.
Eğer kulaklık kullanıyorsanız bilemiyorum. Aklıma bir çözüm gelmiyor.
BIOS güncellemesi ile de ilişkilendiremiyorum. Bence BIOS güncellemesi ile alakalı değil.
Siz yine de ilk dediğim gibi sürücüleri güncellemeyi, kaldırıp tekrar yüklemeyi veya farklı, stabil bir versiyona geçmeyi deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı