FPS genelde ekran kartı ile alakalı bir olaydır.
Biz işlemciyi düşürüyoruz.
Undervolt yap diyeceğim ama biraz uzmanlık gerektiren bir işlem ayrıca her sistem buna izin vermeyebiliyor.
Denediniz mi bu şekilde.
Hocam ya Turbo'yu kapatın ya da bir soğutucu satın alın Turbo elbet performans arttırıyor ama sıcaklık uçuyor ben de kapalı kullanıyorum genelde, ThrottleStop da kullanabilirsiniz bazı ayarlar yaparak ısınmayı önleyebilirsiniz.
FPS genelde ekran kartı ile alakalı bir olaydır.
Biz işlemciyi düşürüyoruz.
Undervolt yap diyeceğim ama biraz uzmanlık gerektiren bir işlem ayrıca her sistem buna izin vermeyebiliyor.
Denediniz mi bu şekilde.
Hocam ya Turbo'yu kapatın ya da bir soğutucu satın alın Turbo elbet performans arttırıyor ama sıcaklık uçuyor ben de kapalı kullanıyorum genelde, ThrottleStop da kullanabilirsiniz bazı ayarlar yaparak ısınmayı önleyebilirsiniz.
Biz burada işe yaramadığını bilmediğimiz ayarları önermiyoruz hocam.
Defalarca kanıtlanmış olan bir şey bu.
Ayrıca @XuaQL dediği gibi bakımlarınıda yapın cihazın.
Öncelikle laptop altı soğutucular direkt olarak ısınmayı engellemez daha kolay hava almasını sağlar bu da ısınmayı öyle ahım şahım düşürmez. Cihazın ısınması soğutma yapısıyla ve temizliğiyle alakalı bir durumdur. Cihazın 2 senedir termal macununu yenilememişsiniz. Bu durumda normal olarak cihazın fanları ve hava çıkış ızgaralarıda tozla tıkanmıştır. Eliniz yatkın değilse düzgün bir bilgisayarcıya götürüp iyice temizletebilirsiniz ve termal macunu yeniletebilirsiniz termal macunu kendiniz alıp sürmesini rica edebilirsiniz.
Biz burada işe yaramadığını bilmediğimiz ayarları önermiyoruz hocam.
Defalarca kanıtlanmış olan bir şey bu.
Ayrıca @XuaQL dediği gibi bakımlarınıda yapın cihazın.