Laptop CPU çizilmesi sorun yaratır mı?

57ibrahim

Hectopat
Daha fazla  
Laptopumun termal macununu silerken galiba kulak çubuğunun sert yuzeyi gelmiş ve cizilmis, sonradan fark ettim. Termal macun yenileme rağmen sıcaklık değerleri duzelmeyince yanlış sürdüğümü düşünerek kontrol ettim ve silerken çizikleri fark ettim. Bir sorun oluşturur mu veya geri alınamayacak bir problem mi? Acer yetkili servisine yollamayı planlıyorum, bakım ücretini falan fahiş diyorlar bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-05-26-06-30-49-667_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2025-05-26-06-30-49-667_com.openai.chatgpt.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Plastik bir şey ile metal yüzeyi aman aman çizemezsininiz zaten. Bu gördüğüm durumun sıcaklığı etkileyeceğini pek sanmıyorum. Bundan daha kötü durumda olsa neyse diyeceğim ama pek bir şey yok görünmüyor sizde.

Plastik bir şey ile metal yüzeyi aman aman çizemezsininiz zaten. Bu gördüğüm durumun sıcaklığı etkileyeceğini pek sanmıyorum. Bundan daha kötü durumda olsa neyse diyeceğim ama pek bir şey yok görünmüyor sizde.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Bir de etil alkol ile temizlemiştim %96 saflıkta. ChatGPT'ye sorduğumda o da %4'luk şu kalıntı yapıp korozyona sebep olmuş olabilir dedi biraz şüphelendim şu an IPA ve yeni bir macun sipariş ettim termal putty ile gelsin sıcaklığın sorunun uyuşmayan bir termal macun ile mi yoksa kuruyan PuTTY veya etil in bıraktığı kalintidan dolayi mi onlari kontrol edeceğim. Bayağı stressli bir süreç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıtınız için teşekkür ederim. Bir de etil alkol ile temizlemiştim %96 saflıkta. ChatGPT'ye sorduğumda o da %4'luk şu kalıntı yapıp korozyona sebep olmuş olabilir dedi biraz şüphelendim şu an IPA ve yeni bir macun sipariş ettim termal putty ile gelsin sıcaklığın sorunun uyuşmayan bir termal macun ile mi yoksa kuruyan PuTTY veya etil in bıraktığı kalintidan dolayi mi onlari kontrol edeceğim. Bayağı stressli bir süreç.

Sonucu paylaşırsanız sevinirim.

IPA ve yeni macun çözüm olmadı. kapton bant alıp fanların yanındaki bantlar gevşemiş onları sıkılaştıracağım, o da olmazsa putty süreceğim.

Yaptığım işlemler işe yaramadı sanırım voltaj regülatörü ve diğer elemanlar için termal pad lazım. Onların da kalınlığı benim bilgisayar için çok fazla sürüm olduğundan dolayı kendiminkinin boyutlarını bulamadım. Servise danıştım bana garantisi bittiyse yollamayın gibisinden cevaplar verdi umursamadı birde hiçbir işlem yapmasak bile servise gelmesi 1200 TL dedi ve yapılabileceğinin garantisi yok ve arıza varsa arızalı parça değil anakart değişeceğini soyleyerek bu bilgisayarınızdan pahalıya gelir söyleminde bulundu (kısaca gönderme dedi konuşmasından da anlaşılıyor). Şuan Ankara'da güvenilir deneyimli servis arıyorum onlara baktiracağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı