Laptop darbe sonucu açılmıyor

Sergio Marquina

Megapat
Arkadaşlar bugun film izlerken laptopun hardiskinin olduğu kısma aşağı yukarı 1 metre üstten kavanoz düştü. Film dondu ben power tuşundan kapatıp açayım dedim inşallah bir şey olmamıştır diyerekten ama oldu. Asus logosundan sonra biraz bekleyince açık mavi ekranda şu hatayı verdi:

365881

Şu anda yurtta olduğum için başka bir harddisk ile deneme şansım da yok. Kafamda şu an 2 tane soru var:
  1. Hard disk bozulduysa şayet içindeki bilgileri kurtarabilir miyim?
  2. Sıkıntı anakart üzerinde başka bir bileşende olabilir mi?
Bir de ek olarak şunu söyleyeyim. Film, video izlerken veya PUBG mobil atarken bilgisayar arada bir robotik ses çıkararak 1 saniyeliğine falan donuyordu. Sanırım hard disk gibi sorun. İçinde de ders notlarım falan vardı çok önemli, kurtarabilirim inşallah. Bu arada BIOS'ta hard disk görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata mesajında diskin çıktığı belirtilmiş zaten. Tek yapmanız gereken elinize tornavidanızı alıp diskin bulunduğu kompartmanı açığa çıkarıp diski yerine oturtmak ancak hali hazırda yuvasındaysa ve görmüyorsa servis yolu gözükmüştür.
Yuvasında hocam ama bu hatayı veriyor kaç kere tak çıkar yaptım faydası yok. BIOS hard diski görüyor girişte sıkıntı olsa görmez mi hiç?

Büyük ihtimalle HDD bozulmuş değiştirmen gerekiyor.
Hocam içindekileri kurtarabilir miyim?
Peki başka bir bilgisayarda denediniz mi diski?
Yarın açık olur heryer bi merkeze inip bilgisayarcıya denettireceğim.
jg6mLm.jpg

Arkadaşlar kusura bakmayın gerekli bir bilgi mi bilmiyorum ama hard diski söküp usbden boot etmeye çalıştığımda da şu uyarıyla karşılaşıyorum. Hard disk giriş yeri bozuk olabilir mi?

Son düzenleme:
Hocam içindekileri kurtarabilir miyim?

Yarın açık olur heryer bi merkeze inip bilgisayarcıya denettireceğim.
jg6mLm.jpg

Arkadaşlar kusura bakmayın gerekli bir bilgi mi bilmiyorum ama hard diski söküp usbden boot etmeye çalıştığımda da şu uyarıyla karşılaşıyorum. Hard disk giriş yeri bozuk olabilir mi?

Boot menü den usb yi seçmeniz gerekli onun için. Ya bios dan öncelik vereceksiniz ya da boot menüden seçeceksiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı