Laptop data kablolarında LCD-LED ekran fark ediyor mu?

lcd ve led'in birbirinden farklı olmasını bir kenara bırak, kendi içlerinde bile kategorileri var.
pin sayıları, soketin sağda yada solda olması gibi. ama her zaman bir alternatif çözüm var.
eskiden lcd olan laptop ekranımı convertör ile led'e çevirdik ama çok zahmetli bir iş. Biz aynı paneli bulamadığımız için bu çözümü uyguladık.
Bilmende fayda var, LCD panellerde florasan var ,invertör ile 1kv gibi yüksek akımla çalışıyor ve panelde bunun için ayrı bir çıkış var. Ledler tek flex kablodan akımı alıyor, çevirici kullandığında ise bir flex panel ile data kablosuna bir flex aydınlatma kısmına uzanıyor bunu invertörü çıkarıp yerine bir ara aparatla aydınlatma kısmına bağlıyorsun. yani zor iş ama mümkün:D

Son düzenleme:
Hocam pin ve model olayını biliyorum ama internette data kablosu alcağım zaman lcd için mi led için mi yazmıyolar,satıcıda cevap vermiyor.resimlere bakarsanız beni daha iyi anlıcaksınız.(laptop Toshiba satellite l855-14l)

Benim led data kablonun modeli;
İnternetten bulduğum kablonun modeli;

Hocam pin ve model olayını biliyorum ama internette data kablosu alcağım zaman lcd için mi led için mi yazmıyolar,satıcıda cevap vermiyor.resimlere bakarsanız beni daha iyi anlıcaksınız.(laptop Toshiba satellite l855-14l)

Benim led data kablonun modeli;
İnternetten bulduğum kablonun modeli;
Seninki 6017b0361601 dhx olarak geçiyor.
diğer foto ise 6017b0361601 yd olarak geçiyor.

Birçok fotoya baktım hepsinde soket tipi aynı görünüyor. Ancak sana önerim alırken seninkiyle aynı seri numarasına sahip olandan alman, yani yanındaki DHX uzantısı da yazsın kabloda ve almadan önce satıcıyla iletişime geçip modelini belirt onlarda genelde liste olur uyumlu modeller için. İşi sağlama almış olursun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı