Bilgisayarım yavaşlamaya ve oyunlardaki eski performansı vermemeye başladı bende her kötü laptop sahibi kullanıcı gibi RAM ile SSD takviyesi yapmayı düşünüyorum SSD aldım ve RAM alacağım 4+4 RAM var 8+4 RAM yaparsam faydası olur mu?
Pek faydası olmaz Valorant gibi oyunlarda FPS düşebilir hatta, anca RAM'i fazla kullanan oyunlarda işe yarar ama DDR3 bir sistem kullaniyorsaniz ne oynuyorsunuzdur bilemedim.
Pek faydası olmaz Valorant gibi oyunlarda FPS düşebilir hatta, anca RAM'i fazla kullanan oyunlarda işe yarar ama DDR3 bir sistem kullaniyorsaniz ne oynuyorsunuzdur bilemedim.
Pek bir şey değiştirmeyecektir fakat RAM'lerin MHz değerlerini üste çıkartıp CL değerlerini düşürücek şekilde alıp kullanabilirsiniz tabii anakartın desteklediği kadarıyla ama yine de pek bir farkı olmayacaktır sistem genel olarak eski upgrade yapmak biraz zor.
Bence yetiyorsa RAM'den darboğaz yemiyorsaniz böyle birakabilirsiniz veya RAM gerektiren iş yapmiyorsaniz, 4+8 olduğunda Flex olarak çalışacağı için Dual'den daha az performans almanız olası.