Laptop DDR3 RAM Yükseltme

mertbey8

Centipat
cpu ve ram.png

DDR3 RAM var. Üzerinde DDR 4 RAM takabilir miyim ve sizin RAM öneriniz nedir? 1 yuva var sadece sadece GB yükseltmek değil. Amacım hızınıda yükseltmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, DDR3 destekleyen anakarta DDR4 takamazsınız. Anakartınız ne kadar hız destekliyorsa onun üzerine çıkamazsınız.

Örneğin DDR3 bir RAM destekliyor sisteminiz ve max 1000 MHz ise kalkıp DDR3 3000 MHz ram taksanız bile anakart max 1000 desteklediği için yine 1000'de çalışır.

Sistem özellikleriniz nedir cihazınızda zaten 8 GB Bir ram var genelde üst düzey sistemler olmadığı sürece 8' in üzerine pek çıkmıyor kimse.

after efeck kullanırken pcde aşırı derecede bir kasma yaşıyorum render yaparken ssd hardisk var i7 işlemci var 8 gb paylaşımlı nvdia gt force 745m ekran kartı var üzerinde ıllustrator gibi shop programlarını kullanırken sıkıntı yaşamıyorum ama after efeckte problem yaşabiliyorum bazen görev yöneticisinden baktığım zaman belleğin %70 lere felan çıktığını görüyorum bazen gerekli diye düşünmüştüm.

Görev yöneticisi perfomans sekmesindeki donanımların kullanım yüzdesi kasmanın sebebine dair fikir verebilir. Ek olarak, CPU/GPU sıcaklıkları da önemli.

Bellek maks. %70'e çıkıyorsa sıkıntı bir değer değil ama ağır internet kullanımında 16GBlık belleğin %70'inden fazlasını kullandığım anlar oluyor. Mevcut belleğe göre kullanım optimize ediliyor.
RAM bazlı iş yapıyorsan kapasite arttırabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı