Laptop DDR3 RAM yükseltme

Reosta_9

Centipat
Merhaba,

İşim gereği laptopumu Python'da program yazmak için kullanıyorum.
Uzun zamandır yeterli olmadığını hissediyorum, kasılmalar oluyor CPU ve disk seviyeleri yükseliyor hatta CPU %100'e ulaşıyor.
Belirli aralıklarda "temp" ve "prefetch" dosyalarını temizliyorum ama programlarımı çalıştırır çalıştırmaz yavaşlama görülüyor.
İşlemcim i5, RAM 4 GB ve bellek 500GB. Detaylı özellikleri aşağıda resim dosyası olarak ekliyorum.
Garanti sürem bitti, RAM yükseltmeyi düşünüyorum ama teknik detaylara hakim değilim.
DDR3 RAM almam gerektiğini anladım ama donanımın desteklediği bellek hızı ve voltaj değerlerine nasıl karar veriyoruz.

Önerilerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• CPU.png
    CPU.png
    20,1 KB · Görüntüleme: 40
  • Memory.png
    Memory.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 36
  • SPD.png
    SPD.png
    16,8 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba,

İşim gereği laptopumu Python'da program yazmak için kullanıyorum.
Uzun zamandır yeterli olmadığını hissediyorum, kasılmalar oluyor CPU ve disk seviyeleri yükseliyor hatta CPU %100'e ulaşıyor.
Belirli aralıklarda "temp" ve "prefetch" dosyalarını temizliyorum ama programlarımı çalıştırır çalıştırmaz yavaşlama görülüyor.
İşlemcim i5, RAM 4 GB ve bellek 500GB. Detaylı özellikleri aşağıda resim dosyası olarak ekliyorum.
Garanti sürem bitti, RAM yükseltmeyi düşünüyorum ama teknik detaylara hakim değilim.
DDR3 RAM almam gerektiğini anladım ama donanımın desteklediği bellek hızı ve voltaj değerlerine nasıl karar veriyoruz.

Önerilerinizi bekliyorum.
DDR3 1600 MHz ram almanız gerekiyor. Laptoplarda masaüstü bilgisayarlar gibi uyumlu ram listesi vs bulmak zor. Genede cihazının üreticisinin sitesinden Support kısmından cihazınızı buluk evrakların bulunduğu kısımdan uyumlu RAM listesi yüklü ise oradan bakabilirsiniz. Unutmayın BIOS unuzun son sürüm ve güncel olması gerekiyor listeyi tam karşılaması için.

Veya kapağı söküp mevcut raminizin etiketini çekip aynı marka ramden arayabilirsiniz.

Tavsiyem 2. el bulup elden alıp deneyerek almanız. BIOS güncelse ve RAM takıldıktan sonra cihazı açınca görüntü geliyorsa RAM UYUMLUDUR. Fakat bu arızalı veya sorunsuz demek değildir. Memtest yaparak testde etmeniz gerekir.
Sizin için SSD bence daha önemli. SSD bilgisayarınıza inanılmaz bir hız katar.
Arkadaşa katılıyorum açıkcası. 4 GB DDR3 1600 rami sağdan soldan ikinci el olarak 100 liraya temin etmek mümkün. RAM alıp birde SSD alırsanız inanılmaz bir fark yaşarsınız. Önceliği bence de SSD ye vermelisiniz.

Laptopu satın aldığım yani orijinal hali ile kullanıyorum "diğer parçaların DDR3'e uyumlu olduğuna emin misin? " Da ne demek. Uyumlu olmama ihtimali var mı?

Uyumlu olmama ihtimali var. Çünkü o parçalar birbirine uyumlu şekilde koyulup satılıyor. Ve siz bunu değiştiriyorsunuz.
Siz DDR3 mü taktıracaksınız yoksa var mı anlamadım
Eğer zaten varsa o ramden bir kaç tane daha taktıracaksanız-
Laptopların belli bir ram kapasitesi var onu aşmamaya çalışın.

DDR3 1600 MHz RAM almanız gerekiyor. Laptoplarda masaüstü bilgisayarlar gibi uyumlu RAM listesi vs bulmak zor. Genede cihazının üreticisinin sitesinden Support kısmından cihazınızı buluk evrakların bulunduğu kısımdan uyumlu RAM listesi yüklü ise oradan bakabilirsiniz. Unutmayın BIOS unuzun son sürüm ve güncel olması gerekiyor listeyi tam karşılaması için.

Veya kapağı söküp mevcut raminizin etiketini çekip aynı marka RAM'den arayabilirsiniz.

Tavsiyem 2. el bulup elden alıp deneyerek almanız. BIOS güncelse ve RAM takıldıktan sonra cihazı açınca görüntü geliyorsa RAM uyumludur. Fakat bu arızalı veya sorunsuz demek değildir. Memtest yaparak testde etmeniz gerekir.

Arkadaşa katılıyorum açıkcası. 4 GB DDR3 1600 RAM'i sağdan soldan ikinci el olarak 100 liraya temin etmek mümkün. RAM alıp bir de SSD alırsanız inanılmaz bir fark yaşarsınız. Önceliği bence de SSD'ye vermelisiniz.

Bilgisayarım yakın zamanda garantiye gitti ve BIOS güncellemesi yapıldığı yazıyordu. Bu yüzden günceldir diye düşünüyorum. 1600 MHz ve 1.35 v RAM uyumlu olacaktır o halde doğru anladım mı acaba? Sanırım laptoptaki mevcut RAM 800 MHz bu herhangi bir uyumsuzluk yaratmaz mı?

Maliyet açısından SSD düşünmemiştim ama bunu da araştıracağım. SPD bölümünde slot1, slot2, slot3 ve slot4 yazıyor bu 4 RAM takılabileceği anlamına geliyor değil mi?

Çok teşekkür ederim.

Bilgisayarım yakın zamanda garantiye gitti ve BIOS güncellemesi yapıldığı yazıyordu. Bu yüzden günceldir diye düşünüyorum. 1600 MHz ve 1.35 v RAM uyumlu olacaktır o halde doğru anladım mı acaba? Sanırım laptoptaki mevcut RAM 800 MHz bu herhangi bir uyumsuzluk yaratmaz mı?

Maliyet açısından SSD düşünmemiştim ama bunu da araştıracağım. SPD bölümünde slot1, slot2, slot3 ve slot4 yazıyor bu 4 RAM takılabileceği anlamına geliyor değil mi?

Çok teşekkür ederim.
800 mhz olamaz cpu z uygulaması değerin yarısını gösterir. Yani 1600 mhz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı