Laptop değeri nasıl hesaplanır?

Emily Kaldwin

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Karnaca
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Tulpar T7 V21.8

*7,3" QHD 2560x1440 165Hz %100 sRGB IPS Mat LED
Intel® Tiger Lake Core™ i7-11800H 8C/16T; 24MB L3; 8GT/s; 2.3GHz - 4.6GHz; 45W; *10nm SuperFin
*Mobile Intel® HM570 Chipset
*nVIDIA® GeForce® RTX3070 Max-Performance 8GB GDDR6 256-Bit DX12
*64GB (2x32GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
*2TB SAMSUNG PM9A1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4 (7000 MB/s - 5200 MB/s)
Meslek
Grafik Tasarımcısı
Elimdeki cihazı satmak istiyorum fakat satsam yeni bir cihaza geçebilir miyim bunun hesabını yapmak zor. RTX 3070, 64 GB (3200MHz) RAM, i7-11800 işlemci ve 2TB SSD M.2 SSD var. 17.3 inc %100sRGB panele sahip. Şimdi ben bu cihazı ne kadara satarsam hem abartmış olmam hem de yeni bir laptop alabilecek bir bütçem olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimdeki cihazı satmak istiyorum fakat satsam yeni bir cihaza geçebilir miyim bunun hesabını yapmak zor. RTX 3070, 64 GB (3200MHz) RAM, i7-11800 işlemci ve 2TB SSD M.2 SSD var. 17.3 inc %100sRGB panele sahip. Şimdi ben bu cihazı ne kadara satarsam hem abartmış olmam hem de yeni bir laptop alabilecek bir bütçem olur.

Ya kanka, bence ikinci el sitelerden bak, ona göre fiyat biçmeye çalış.

Son düzenleyen: Moderatör:

Marka da çok önemli markayı söyleyebilir misin?

@Emily Kaldwin
En basit ve tutarlı yöntem :
Satmak istediğiniz laptopun alıcısı olduğunuzu varsayarak sıfır laptoplarla karşılaştırıp değer biçmek. Yani şu fiyata satılıyor olsa ben alırdım diyeceğiniz bir bedel koymanız lazım.

Laptopunuzun özellikleri gayet iyi.. Şikayetiniz yoksa satmayın..

Marka da çok önemli markayı söyleyebilir misin?
@Emily Kaldwin
En basit ve tutarlı yöntem :
Satmak istediğiniz laptopun alıcısı olduğunuzu varsayarak sıfır laptoplarla karşılaştırıp değer biçmek. Yani şu fiyata satılıyor olsa ben alırdım diyeceğiniz bir bedel koymanız lazım.

Laptopunuzun özellikleri gayet iyi.. Şikayetiniz yoksa satmayın..
Markası Monster. Şikayetim de anlaşılacağı üzere Monster olması. Birkaç kere bire bir değişim almama rağmen dandikliğinden midir bilmem ama çok sorun çıkartan bir bilgisayar. Evet bunlar çözülebilen sorunlar ama her birini çözdüğümde birkaç hafta sonra bir başka sorunla geliyor. Asus yada MSI modellerine geçmek istiyorum. Bu laptobu satıp elime geçicek paraya belki ufak bir katkı yapar ve biraz daha düşük sistemli halini alırım.

Markası Monster. Şikayetim de anlaşılacağı üzere Monster olması. Birkaç kere bire bir değişim almama rağmen dandikliğinden midir bilmem ama çok sorun çıkartan bir bilgisayar. Evet bunlar çözülebilen sorunlar ama her birini çözdüğümde birkaç hafta sonra bir başka sorunla geliyor. Asus yada MSI modellerine geçmek istiyorum. Bu laptobu satıp elime geçicek paraya belki ufak bir katkı yapar ve biraz daha düşük sistemli halini alırım.
Yeni alacağım laptop içinde en büyük kriterim işlemciyi yükseltmek olacak. Ne kadar render performansı yada oyunlar önemli de olsa ekran kartını ikinci plana atabilirim fazla bütçe çıkmayacağı için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı