Laptop detaylı yükseltme için öneriler

SemihTR123

Hectopat
Tamir işlerini çok seviyorum. Eski laptopuma yükseltme yapmaya karar verdim. Yapacağım yükseltmeler;

1-) Termal macun değişimi düşünüyorum Arctic MX-4 2019 Edition almaya karar verdim.
2-) İşlemci değişimi olarak 3210M yerine 3632QM işlemci takacağım.
3-) 4 GB RAM'e ek olarak 8 GB takıp 12 GB kullanmayı düşünüyorum.
4-) 240GB Kingston SSD alıp HDD Caddy aygıtı ile HDD+SSD olarak kullanmayı düşündüm.
5-) Alt+üst kasa ve çerçeve değişimi yapacağım. Takıntılıyım biraz etiketleri bile alacağım.

Yukarıda yazdığım değişimler yaklaşık olarak 1300 TL civarında tutuyor. Sizde değer mi?

Değebilir fakat SSD olarak Patriot burst bakmanı tavsiye ederim.

Adam Kingston bakmış sen gidip Patriot öneriyorsun.

Değer mi bence değmez onu yapacağına bunu satıp 1300 TL'de ekleyip bir sistem toplasan daha mantıklı ama eğer yapamazsan kesinlikle haklısın çok iyi olur.

Adam Kingston bakmış sen gidip Patriot öneriyorsun.

Değer mi bence değmez onu yapacağına bunu satıp 1300 TL'de ekleyip bir sistem toplasan daha mantıklı ama eğer yapamazsan kesinlikle haklısın çok iyi olur.

Tam model belirtmemiş. Belki kronik sorunlu bir model alacak o yüzden önerdim. Neden bu kadar sert çıkıştın ki?

Tam model belirtmemiş. Belki kronik sorunlu bir model alacak o yüzden önerdim. Neden bu kadar sert çıkıştın ki?

Sert çıkışmadım he bir de bu arada Kingston güvenli bir marka bir de garanti diye bir şey var dostum sorunlu olursa gönderir garantiye veya iade eder.
Ama bence konu sahibinin yerinde olsam elimdekini 1000TL gibi bir fiyata satıp 1300 TL'de koyup bundan daha iyi bir sistem toplamaya çalışırdım

Kingston daha mantıklı. Ayrıca kingston olmaz ise gider Samsung alır rahatıma bakarım.

3500 TL'ye nerede masaüstü toplayacağım klavye+monitör+kasa ? Benim burdaki amacım oyun oynamak felan değil. En fazla LoL oynuyorum ayda bir. Zevk veriyor ayrıca bu tür işler bana.
Kronik sorunlu Kingston hiç görmedim ben açıkçası ürün bu SSD

3-) 4 GB RAM'e ek olarak 8 GB takıp 12 GB kullanmayı düşünüyorum.
Eğer eğlence amaçlı yapıyorsanız ve bütçeden sıkıntınız yoksa 4+8 yerine 8x2 GB RAM daha iyi olabilir. Hiç yoktan çift kanal bellek teknolojisinden yararlanıp oyun vb. işlerde bir tık daha iyi performans elde edebilirsiniz. Bu tarz işler için Youtube üzerinde Cat and Andrew kanalını öneririm bu mantıkta işler gerçekleştiriyorlar merak ile izliyorum.
4-) 240GB Kingston SSD alıp HDD Caddy aygıtı ile HDD+SSD olarak kullanmayı düşündüm.
SSD'yi direk bağlamanız, HDD'yi ise Caddy aygıtı ile bağlamanız SSD'yi tam kapasite kullanmanız için daha yararlı olabilir.

Elimde 8GB ram vardı ondan dolayı dedim. 12GB olarak kullanayım diye. Yoksa 8x2 yaparım ancak gereği yokki.

SSD HDD konusunda çok düşündüm yani her türlü olasılığı hesapladım açıkçası. Öneriniz için teşekkürler ben de öyle yapacaktım.

Ayrıca masaüstü toplamayacağım arkadaşlar sadece laptop işimi görüyor masaüstü alamam.

O zaman sana şöyle söyleyim
1-) termal macun sürdükten sonra ısıda gözle görülür düşüş görürsün Max 50TL.
2-)işlemciyi hiç duymadım ama eğer anakartın destekliyorsa soket yapıları uyumlu ise kaçırma derim.
3-)RAM'i yerinde olsam 8x2 yapmaya çalışırım. DDR3 sistem için laptop RAM'i maksimum 630TL.
4-)SSD hızlı bilgisayarında LoL'ün daha hızlı açıldığını farkedersin SSD 280TL.
5-)kasanı ve çerçeveni değiştirirsen laptopun yeni görünür bu da senin yararına onu sen bulursun.
Bu paraya değer.
Ama RAM elinde 8 GB varmış hiç boşuna para verme tak kullan.

Dış kozmetik ürünleri AliExpress'ten bulabiliyorum sadece onlar vergiler dahil 400-500 arası tutuyor. Elimdekilerle en iyisini yapmaya çalışıyorum olabildiğince. Kullanabileceğim 1 tane daha sağlam bir laptopum var oyunlar için. Buradaki soru verdiğim emeğe değer mi ? olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…