Laptop donma sonrası mavi ekran problemi

horzorot

Hectopat
Oyundayken laptop dondu ve sonrasında mavi ekran vererek onarmaya çalıştı. Onarım başarısız oldu, sistem geri yükleme denedim yine olmadı, güvenli modda başlattım onunda etkisi olmadı. Laptopu açıp termal macunu yeniledim yine açtığımda sorun devam etti. Sonrasında formatlayıp temiz kurulum yaptım. Laptopumun ekran kartı Intel HD graphic 3000 ve AMD Radeon HD 7400M. Sorunun AMD ekran kartımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü formattan sonra ekran kartı sürücülerini kurduktan sonra yine donmalar oldu ve ekran karardı. Yeniden başlattım aygıt yöneticisinden AMD'nin ekran kartını devre dışı bıraktığımda donmalar yok oldu. Sizce sorun ne olabilir?

Ekran kartınız yanmış büyük ihtimalle. Aynı problemden eski laptopumu cinnet sonucu parçaladığımı bilirim.

Ekran kartınız arızalı olabilir,
Mavi ekran hataları ram uyumu yüzünden de olabilir çift veya daha fazla RAM kullanıyorsanız tek modül olarak kullanmayı deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
W10un yüklediği sürücü dışında, Kendi sitesindeki eski sürücüyü de yüklememe rağmen durum aynı malesef. Dediğiniz gibi tamirciye baktırmaktan başka çarem yok gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…