Laptop donması ve oyundan atma

Zehra Baysal

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda Valorant oynarken bir anda oyundan atıyor ve ekrana şu hatayı verdi.
"Video belleği tükendi, bir doku tahsis etmeye çalışıyor! Video kartınızın gereken minimum belleğe sahip olduğundan emin olun, çözünürlüğü düşürmeyi veya çalışan diğer uygulamaların doznu düşürmeyi deneyin. Çıkılıyor."
Aynı zamanda, bugün ETS oynamaya çalıştım iki kere oynayamadan oyundan attı ve son olarak sadece oyun değil başka uygulamalarda da sorun yaşıyorum. Örneğin Discord uygulamasında arkadaşlarımla beraber sesteyim bir anda Discord ekranı tamamen donuyor hiçbir tuşa tıklayamıyorumama bilgisayarların diğer uygulamaları çalışıyor. Yani DC de hiçbir yere tıklayamazken, Google'a girebiliyorum gibi...

Sistem bilgisi:
İşlemci: Intel Core i7.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.
16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:

BIOS'ta hiç ayar değiştirdiniz mi?

BIOS'ta Graphics mem olur genelde 64m yazar veya 128 192 gibi

Onu yükselteyim belki işe yarar diye hiç değiştirdiyseniz ondan da yapabilir

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videodaki seçenekleri dener misiniz?

Son birkaç gündür yapıyor, ve resmi siteden güncellemeyi de yaptım.

Ya açıkçası şeyden korkuyorum ben bilgisayara birkaç kere temizledim bir 3 kere falan temizledim daha öncesinde. İlk ikisini de temizledikten sonra herhangi bir sorun yaşamadım ama üçüncüsünde kuru bir ıslak mendilin ucuyla sildim ama ekran kartını falan silmedim tabii ki sadece böyle Demir tarzı şeyleri fanları sildim sonra da üfledim hani o kurusun herhangi bir zarar görmesin diye ekran kartını ıslak mendille silmedim tabii ki ondan olabilir mi? Ya da ondan olsaydı komple görüntü vermemesi gerekmez miydi o korkutuyor beni açıkçası

İçinin temizlenmesi durumunda kısa devre veya sorun olduğunda PC hata verirdi bu 1. cevap
4 GB VRAM anladığım kadarıyla artık Valorant için yetersiz geliyor çözünürlüğü 720P'ye getirip oynamayı denemenizi tavsiye ederim

Genelde o temizlik sorunları PC başlatılamaması gibi durumlarda anlaşılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…