Laptop Ekran Dalgalanması

Farti

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Tekniker
Bir kaç aydır bu sorunla karşılaşıyorum daha önceden yoktu. Ekran kartını güncelledim ve çıkarıp baktım ama herhangi bir sorun bulamadım.

Ayrıca 60 hertz olayı da bende yapılı durumda onuda denedim ama onla alakalı bir sorun değil. Çözümü kendim bulamadım o yüzden yardıma ihtiyacım var. Acaba LCD data kablosunda mı sorun var yoksa LCD panelde mi düşünmeye başladım.

Videoda atıyorum çünkü başka türlü gösterilemez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun LCD data kablosunda olabilir. Ama ondan önce eğer farklı bir adaptör bulabilirsen onunla bir dene. Enerji verirken yüksek değerde gelen palsler ekrana bu etkiyi veriyor olabilir.

Ek olarak; BIOS ekranında aynı durum geçerli mi? Monitor ya da TV'ye bağlayınca?

Laptop İlk açıldığı sırada başlıyor yaklaşık 1 veya 2 saat kadar sürüyor bu olay. Ama daha sonrasın'da ise yavaş yavaş azalıyor. TV'ye bağladığım sırada herhangi bir sorun gözükmedi.

Sorun LCD data kablosunda olabilir. Ama ondan önce eğer farklı bir adaptör bulabilirsen onunla bir dene. Enerji verirken yüksek değerde gelen palsler ekrana bu etkiyi veriyor olabilir.

Bunu'da denedim ama değişen bir şey olmadı diyebilirim.

O sorunla ilgili iki şık var.
Data kablosu yada ekran arızalı.
İlk sorduğum soruyu cevabı evetse data kablosu,değilse ekranda problem var.

TV'de olmuyorsa (BIOS'da oluyorsa) panel veya data kablosundandır büyük bir ihtimalle. @yavuzhasbal 'ın dediği şekilde bir bak. Sorun olmazsa emin olmak için paneli çerçeveden ayırıp, flex kablo panele takılı şekilde makinayı açıp kablo yüzeyinin üzerini tarayarak sorun geçiyor mu diye de bakabilirsin, dikkatli ol tabii.

O sorunla ilgili iki şık var.
Data kablosu yada ekran arızalı.
İlk sorduğum soruyu cevabı evetse data kablosu,değilse ekranda problem var.

Önce sizin dediğinizi yapmam için LCD paneli sökmem lazım. Eğer tabi data kablosunu oynat diyorsanız eğer.

TV'de olmuyorsa (BIOS'da oluyorsa) panel veya data kablosundandır büyük bir ihtimalle. @yavuzhasbal 'ın dediği şekilde bir bak. Sorun olmazsa emin olmak için paneli çerçeveden ayırıp, flex kablo panele takılı şekilde makinayı açıp kablo yüzeyinin üzerini tarayarak sorun geçiyor mu diye de bakabilirsin, dikkatli ol tabii.

Bende bunu yapmayı düşünüyorum olmadı. Yarın Söküp duruma bir bakıcam. Eğer data kablosundaysa bir nevi daha rahat our Eğer panel arızalı ise yenisini almak lazım.

Ekrandan bahsediyorum.
Öne arkaya yavaşça oynat.
Artma azalma veya iyileşme gösteriyorsa data kablosu.
Ne kadar oynatsanda sonuç aynı değişme olmuyorsa ekrandır.
Ama emin olmak için açıp bakman lazım ekran panelini.
Oda risklidir panel ince dikkat etmek lazım.

Arkadaşlar Laptop panelden ayıramadım üstten iki vida boşa dönüyordu. Biraz zorlayınca komple boşa dönmeye başladı her şeyi denememe rağmen. Sanırım bunun doğrultusun'da LCD panelde sorun olabilir gibi duruyor.

Ama yinede emin değilim diyebilirim çünkü tam anlamıyla açamadım. Bu iki vidayı nasıl açabilirim peki?

https://i.hizliresim.com/01dMyB.jpg

https://i.hizliresim.com/gqa3W0.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı