Laptop Ekran Kartı Değişimi ve CPU Turbo Boost Sorunu

yunosss

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2 sorum var.
  1. Laptop'umda GT540M ekran kartı var. Ekran kartım devamlı %100 GPU kullanıyor. Sıcaklığı dün ayarları ultra yapınca 80-81 civarında seyretmeye başladı ve 10 dakika falan öyle devam etmeme rağmen artmadı. Fakat işlemcim i7 2 GHz. CPU %30'u geçmiyor. Ne yaparsam yapayım geçmiyor. En son bir denemek için 2 adet 4K video yan yana açtım ve hızlarını 2x yaptım o şekilde %99 oldu. Yani ben yeni bir ekran kartı alınca darboğaz olması için büyük bir performans aralığı var. (Laptop'a nasıl ekran kartı takacaksın veya takamazsın demeyin PCI-i slotundan external video card dock yardımıyla ekleyeceğim.) Yeni çıkacak olan 1070'i almayı planlıyorum. Bilgisayar yüzde kaçını kullanabilir? İşlemci 2630QM i7 2 GHz 6 MB. RAM'ler 8 GB DDR2 ama sıkıntı çıkarırsa RAM'i arttırırım onda sorun yok. Harddiski SSD ile değiştirdim.
  2. Bilgisayara Intel Turbo Boost gözleyici indirdim ve bilgisayarın Turbo Boost'u hiçbir şekilde çalıştırmadığını gördüm. Çekirdek hızı 1995 MHz'e gelince kilitleniyor. (CPU-Z ile baktım). Ve Turbo Boost'ta devamlı enerji tasarrufu yazıyor, hiçbir oynama yok. Bilgisayarım tabiki de yüksek performans'ta. Her şey %100 ve performans ayarında. BIOS'a girdim, Casper-QR133 olması hasebiyle sanırım hiçbir türlü CPU ayarlarını göremiyorum. Tek görünün 2.0 GHz işlemcim olduğu bilgi ekranında. Ne overclock ne de Turbo Boost gözükmüyor. Turbo Boost'u açmak için ne yapabilirim?
Teşekkürler.

Turbo Boost sorunu çözüldü arkadaşlar:
Turbo Boost gözleyicisin'de hiç çalışmıyor gözükmesinin sebebi uygulamayla alakalı bir sorun.
GPU-Z ve benzeri programlarda çekirdek ısısı 70 derece oluncaya kadar 2.9ghz değerlerini görüyorum. 70 Dereceden sonra diğer çekirdekler devreye giriyor ve hepsi birlikte 1995mhz hızında kalıyorlar.(CPU %100 olsa bile)
İntel ile görüştüm, normalde tek çekirdek çalışırsa 2.9ghz görebileceğimi ama 8 çekirdek aynı anda çalışırsa çekirdeklerde 2.1-2.2 ghz gibi hızlar görebileceğimi söylediler. Fakat 8 çekirdek aynı anda çalıştığında 90 dereceleri geçtiğim için izin vermiyor ve gene 2ghz'de kalıyorum.
Normalde cpu'umun güvenli ısısı 100 derece gözüküyormuş ancak Üretici Firma(Bende Casper) , kendisi o ısıyı güvenlik açısından dahada düşük ayarlamış olabilir dendi.
Nitekim BIOS'ta ayar menüsünün olmamasıda aynı sebepten.
Yani özet olarak Turbo Boost'un asıl lazım olduğu yerlerde ısıdan dolayı Turbo Boost kullanmak mümkün olmuyor ve sanmıyorum ki hiçbir üreticinin laptobunda %100Cpu aktif iken Turbo Boost çalışsın.

GPU'yla ilgili sorum hâlâ devam.

Bide benimkisine baksanız değişirmi

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    17,1 KB · Görüntüleme: 302
Bide benimkisine baksanız değişirmi
Ekran kartını değiştirmiyorum, yeni ekran kartı takıyorum aslında. Intel +Gt540m + Harici ekran kartıyla 3 ekran kartım olacak. Bunun yanı sıra işletim sisteminiz çok farklı bir ekran kartını karşılayabilecek kalite de değil. Yani ekstra bir ekran kartı taksanız dahi işletim sisteminiz darboğaz olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…