Laptop Ekran Kartı Değiştirme

EM1RR_

Centipat
Bozulan laptopu bir servise verdim. Dün aradı ve ekran kartına voltaj gelmediği ve ekran kartının slotu değiştireceğini söyledi bu mümkün mü? Ekran kartı GT940M.

Son düzenleme:
Merhaba
GT940M anakarta entegre edilmiş bir çiptir slot bağlantısı aracılığıyla sökülüp takılabilir bir modül yok.

Bu bilgisayarda slot yöntemiyle kullanılan bir ekran kartı olduğunu sanmıyorum zaten ekran kartı modelinizde M (mobile) ifadesi yer alıyor. Yani Anakartta ekran kartını söküp takacak bir slot olması mümkün değil. Ekran kartı işlemcisi Anakarta gömülü. Bu bilgisayarlarda ekran kartı arızalarında genelde BGA ile ekran kartı çıkarılıp yeniden takılır ya da arızalıysa yenisiyle değiştirilir. Yani sizin anlayacağınız şekilde lehimle yapılan bir işlem. Size bilgi veren kişi sizin anlamanız için bu şekilde konuşmuş olabilir, yanlış bilgi veriyor da olabilir.

İstisna olarak nadiren bazı üretici markaları yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi Mxm slotu sistemiyle ekran kartı takarlar öyleyse size verilen bilgi doğru olabilir ama Mxm kullanan üretici nerdeyse kalmadı günümüzde Casper'in böyle bir bilgisayar ürettiğini de sanmıyorum. Zaten öyle olsa bile slot'un durduk yere bozulma ihtimali neredeyse yok.

Bu bilgisayarlarda ekran kartı arızalarında genelde BGA ile ekran kartı çıkarılıp yeniden takılır ya da arızalıysa yenisiyle değiştirilir. Yani sizin anlayacağınız şekilde lehimle yapılan bir işlem. Size bilgi veren kişi sizin anlamanız için bu şekilde konuşmuş olabilir, yanlış bilgi veriyor da olabilir.
Büyük ihtimalle dediğiniz işlemi yapacak. Bu işlemde sonra performansda bir sıkıntı olur mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı