Laptop Ekran Kartına OC Yapmak

Sarp Demir

Hectopat
Daha fazla  
GT 740M ekran kartına sahibim. Bununla ilgili OC konuları açtığımda eğer bu karta Overclock yaparsam ilk başta yüksek FPS alsam da ileride bozulacağını veya performansın ciddi düşeceğini öğrendim. Bundan önce birkaç kez test etmek için bellek hızını 200 MHz, işlemci hızını da bazen 30, bazen 135 MHz arttırmıştım.
Ara sıra ve kısa süreli yapmıştım ama toplamda bir yarım saat ettiğini düşünüyorum. Peki bu yüzden herhangi bir zarar görmüş müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda OC işlemi pek tavsiye edilmez. Ama kısa süreli denemeler yaptıysanız herhangi bir probleme yol açmayacaktır. Tavsiyem OC yapılmış olarak uzun vadeli kullanmayın. Laptopların soğutma biçimleri pek elverişli değil OC için.

O yaptığınız az bir şey O.C'ler hiçbir etkisi olmayan ama işlemciye boşuna ek yük yükleyen işlemdir hemde laptopta yapmanız hiç işinize gelen bir şey değil fazladan 10Fps almazsınız yani. Eğer dediğiniz gibi kısa süreli deneme yaptıysanız tabikide sorun olmaz ama uzun süreli kullanım tarafımca önerilmemekte.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı